Vissza

Péntektől forgalmirend-változás lép életbe a budafoki körforgalom építése miatt

  Következő üteméhez érkezik a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában készülő körforgalom építése, ezért október 13-ától, péntektől módosul a jelenlegi forgalmi rend a környéken. 

  Útfelújítás zajlik a XXII. kerületben: a körforgalom-építés október 13-án, pénteken kezdődő üteme szükségszerűen átmeneti forgalmi változásokkal jár. 

  • A gyalog közlekedők a Tóth József utca északi oldali járdáját használhatják, a megnyíló lépcsőn elérhetik az Alsó Sas utcát. A Mária Terézia utcában és a Kossuth Lajos utcában változatlanul nyitva vannak a járdák. Az épülő csomóponti környezetben a gyalogosok a munkaterület és a forgalmi sávok között kialakított gyalogosfolyosót vehetik igénybe.

   A Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárút átépítése az ütemváltásra befejeződik, tehát péntektől a kerékpárral közlekedők ezen a szakaszon már ott haladhatnak.

  A körforgalom építése miatt az érintett közösségi közlekedési járatok közül:

  • a Nagytétény felé közlekedő 33-as, 58-as, 114-es, 141-es, 158-as, 213-as, 214-es, 250-es, 250B, 941-es és 973-as autóbusz ismét a Kossuth Lajos utcában jár, és az eredeti Tóth József utcai megállóhelyen áll meg;

   a belváros felé közlekedő 33-as, 114-es, 213-as, 214-es és 973-as autóbusz Tóth József utcai megállója visszakerül a Nagytétényi útról az eredeti helyéhez közel, a Mária Terézia utca elejére, és az ott lévő gyalogosátkelőn keresztül közelíthető meg;

   a Városház tér felé haladó 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbuszok a Tóth József utca helyett továbbra is a Sörház utcán közlekednek, nem érintik a Komló utcai megállót, helyette a Ferenc utcában a Pannónia utca előtt, illetve a Sörház utcában a Pannónia utcánál és a Diófa utcai kereszteződésnél található ideiglenes megállóban állnak meg, a buszok Tóth József utcai megállója pedig visszakerül az eredeti helyéhez közel, a Mária Terézia utca elejére.

  Forrás: BKK

  Előző