Moovit Updates

41. İstanbul Maraton Koşusu – Trafiğe Kapanacak Güzergahlar & Değişiklikler

marathons LP

3 Kasım 2019 Pazar günü 41. İstanbul Maraton koşusu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak ve hat güzergahları değişecek.

Güzergahı değişen hatlar ve alternatif güzergahları

Metrobüs Fatih Sultan Mehmet köprüsünü kullanarak hizmet verecek. Anadolu yakasında Kavacık, Yenisahra, Göztepe Köprüsü, Uzunçayır duraklarında durarak yolcu iniş-binişi sağlanarak hizmet vermeye devam edecek.

Saat 06:00’dan Maraton bitimine kadar T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında Kabataş ile Beyazıt istasyonları arasında işletme yapılmayacaktır.

Araçlar Yeşilköy yönünde Ataköy 5.kısım Durağı’ndan sonra E-5 ve havalimanı yolunu kullanacak, Yeşilyurt Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Hattın seferleri geçici süreliğine iptal edilecek.

Araçlar Topkapı Caddesi yönünde Altunizade Durağı’ndan sonra Ümraniye, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Levent, Zincirlikuyu güzergahını kullanarak Ali Sami Yen Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Kadıköy yönünde Ali Sami Yen Durağı’ndan sonra Zincirlikuyu, Levent, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ümraniye Kavşağı güzergahını kullanarak Altunizade Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Taksim yönünde Alvarlızade Durağı’ndan sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Levent, Şişli, Taksim yolunu kullanarak Gümüşsuyu peronlara gidecek.

Araçlar Bostancı yönünde Gümüşsuyu Durağı’ndan sonra Taksim, Şişli, Levent, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yoluyla gidip Bulgurlu Caddesi Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Mecidiyeköy yönünde İst .MedeniyetÜnv. Durağı’ndan sonra , Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Levent, Zincirlikuyu güzergahını kullanarak Ali Sami Yen Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Pendik ve Kartal yönünde Ali Sami Yen Durağı’ndan sonra Zincirlikuyu, Levent, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yolunu kullanarak İst. Medeniyet Ünv. Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Mecidiyeköy yönünde Kavakbayırı Durağı’ndan sonra Kavacık, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Levent, Zincirlikuyu güzergahını kullanarak Ali Sami Yen Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Nişantepe yönünde Ali Sami Yen Durağı’ndan sonra Zincirlikuyu, Levent, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahını kullanarak Sütçü İmam Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Yenikapı Marmaray Durağı’na kadar hizmet verecek.

Araçlar Kasımpaşa’ya kadar hizmet verecek. Araçlar planlanan sefer saatlerinde Kasımpaşa Sosyal Tesisleri’nin önünden hareket edecek. Piyalepaşa Durağı’ndan normal güzergahına girerek hizmet verecek.

Araçlar Ataköy 3.Kısım Durağı’na kadar hizmet verecek. Ataköy 3. Kısım Durağı’nda planlanan sefer saatlerinde hareket edecek.

Araçlar Zincirlikuyu Durağı’na kadar hizmet verecektir. Zincirlikuyu’da planlanan sefer saatlerinde hareket edecek.

Trafiğe kapalı olacak güzergahlar aşağıdaki gibidir;

3 Kasım 2019 Pazar günü 41. İstanbul Maraton Koşusu kapsamında verilecek olan hizmetler aşağıdaki gibidir;

Kaynak: iett.istanbul & metro.istanbul

Exit mobile version