Moovit Updates

Ankara’da Toplu Taşımada HES Kodu Zorunluluğu

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında Başkent’te toplu taşıma araçlarının kullanımına yeni düzenlemeler getirildi.

TAM ANKARAKART KULLANANLAR KARTLARINI KİŞİSELLEŞTİRECEK

Salgınının önlenmesi amacıyla alınan karar sonrası harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Teknik çalışmalarını tamamlayan EGO Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “Toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulama zorunluluğu kararı nedeniyle tam ANKARAKART kullanan vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerimizde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için ulaşım kartlarını “www.ankarakart.com.tr” sitesine üye olarak ‘kişiselleştirmeleri’ gerekmektedir” denildi.

16 EKİM’E KADAR KİŞİSELLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMASI GEREKİYOR 

Mevcut durumda aktif görünen 4 milyon 881 bin 473 adet tam ANKARAKART’ın bulunduğuna dikkat çeken EGO Genel Müdürlüğü bu kartlardan 301 bin 93 adedinin daha önce kişiselleştirildiğini bildirdi.

Kişiselleştirme işleminin yapılabilmesi için “www.ankarakart.com.tr” sitesinde yer alan “ANKARAKART Online İşlemler, ANKARAKART Tanımlama” menüsüne girilerek, kartların ön ve arka yüzünde yazılı kart numaralarının yazılması gerekiyor.

Online işlemlerde açılan hesaptan ANKARAKART’larını tanımlayan vatandaşlar; hem kart hareketlerini inceleyebilecek hem de çalınma ya da kaybolma durumunda kartlarında kalan bakiyeyi yeni tam ANKARAKART’larına yükleyebilecek.

Sosyal izolasyonun temini, fiziki mesafenin korunması ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması, hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesinin sağlanabilmesi için tam ANKARAKART’a sahip olan vatandaşların, en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar kartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor.

kaynak: ego.gov.tr

Exit mobile version