Geri

Ankara'da Toplu Taşımada Normalleşme

June 1, 2020

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 1 Haziran – 1 Ekim tarihleri arasında uygulanacak olan “Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri” kapsamında sosyal mesafe kuralını devam ettirecek. Raylı Sistemlerde sefer saatleri güncellenirken, maske kullanımının zorunlu olacağı süreçte tam kapasite hizmet vermeye hazırlanan EGO Genel Müdürlüğü, yoğunluğun yaşandığı bölgelere ek otobüs takviyesi de sağlayacak.

    EGO OTOBÜSLERİNDE TÜM ÖNLEMLER ALINDI

    Koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı “Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri” genelgesine göre hareket edileceğini açıklayan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, yeni çalışma düzenine ilişkin şu bilgileri verdi:

    “Bin 540 otobüsümüzle 49 hareket noktası ve 5 otobüs bölgesinden günde 8 bin 800 sefer yapıyoruz. Toplam 335 hatta hizmet veren bir filoya sahibiz. Sosyal mesafeye uygunluk açısından herhangi bir sıkıntıya yol açmamak için mevcut imkanlarımız dahilinde, tüm kapasitemizle hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Sadece biz değil izin ve ruhsat verdiğimiz Özel Halk Otobüsleri, Özel Toplu Taşıma Araçları da tüm kapasitesini kullanarak yolcularımızı en sağlıklı ve pandemi kurallarına uygun olarak taşımak için gayret edecekler.”

    SEFER SAATLERİ GÜNCELLENDİ

    Başkent’te 1 Haziran tarihinden itibaren adım adım kontrollü sosyal hayata geçecek olan Başkentliler düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması yapılan toplu taşıma araçlarını gönül rahatlığıyla kullanabilecek.

    EGO Genel Müdürlüğü Başkentlilerin hiçbir şekilde mağduriyet yaşamaması için yoğunluk yaşanacak bölgelerde ek otobüs takviyesi de yapacak.

    Toplu taşıma araçlarında maske kullanımının zorunlu hale getirilmesinin ardından maske dağıtımı da yapan EGO Genel Müdürlüğü raylı sistemlerde sefer sıklıklarını artırdığı yeni güncelleme saatlerini ise şu şekilde paylaştı:

    Kaynak: ego.gov.tr

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki