Geri
General Updates LP

Ankara'da Yoğun Bölgelere Otobüs Takviyesi

    Ankara Valiliği’nin açıkladığı, 1 Haziran-1 Ekim tarihleri arasında kentte uygulanacak yaz trafik tedbirlerine göre toplu taşımadaki yüzde 50 doluluk kriteri ve maske kullanım zorunluluğu bu süreçte de devam edecek. Ancak normalleşme süreciyle birlikte toplu taşımadan yararlanacakların sayısında artış olacağı için akıllara, “Yüzde 50 kriteri, uygulanabilecek mi” sorusu geldi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamada bulundu. ‘Yolcu oturma kapasitesinin azami yüzde 50’si kadar oturarak, yüzde 25’i kadar ayakta yolcu taşınabilmesi ve maske kullanımı’ uygulamasının başladığı 13 Nisan’dan itibaren EGO otobüslerinin tam kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiğinin söylendiği yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Dolayısıyla EGO Genel Müdürlüğü toplu taşımada uygulamakta olduğumuz kışlık servis programımızla hizmet vermeye devam edilecektir. Yoğunluğun yaşandığı bölgelerde ise derhal ek otobüs takviyesi yapılacaktır. EGO Genel Müdürlüğü olarak İçişleri Bakanlığı’nca açıklanan ‘Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri Genelgesi’nde belirtilen ‘şehir içi ve şehir dışı ulaşımda toplu taşıma araçlarına/otobüslere getirilen yüzde 50 doluluk kriteri ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar titizlikle takip edilecek’ kararı çerçevesinde toplu taşımada, mevcut imkânlarımız dahilinde tam kapasite ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Açıklamada toplu taşıma araçlarındaki dezenfekte çalışmalarına ilişkin de bilgi verildi: “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyin ötesindedir. Dolayısıyla, tüm toplu taşıma araçlarımızda (otobüs, Metro ve Ankaray) ile istasyonlarımızda dezenfektasyon işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır. Otobüslerimiz her akşam iç-dış temizliği yapıldıktan sonra dezenfekte edilmektedir. Raylı sistemlerimizde ise istasyonlarımız her akşam, trenlerimiz servis saatlerimizin izin verdiği ölçüde günlük dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmaktadır.”

     

    Kaynak: hurriyet.com.tr

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki