Geri

Bisikletli Tramvay Dönemi Başladı

September 9, 2020

    Bisiklet şehri Konya’da bisikletli tramvay dönemi başladı. 550 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya’da Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olacak bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Şehrin yıllarca ulaşım yükünü çeken nostaljik tramvaylardan biri bisiklet tramvayına dönüştürülerek bisiklet kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Bisiklet tramvayı, dünyada da sadece bisiklet kullanıcılarına özel aparatlarla hizmete sunulması açısından dikkat çekiyor. Konya Büyükşehir, 50 otobüse de bisiklet aparatı yerleştirerek bisiklet kullanıcıları için örnek bir uygulamayı da hayata geçirdi.

    21 BİSİKLET AYNI ANDA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TAŞINABİLİYOR

    Konya Büyükşehir Belediyesi, tramvayın bisiklet tramvayına dönüştürülmesi için bir takım revizyonlar yaptı. Bu kapsamda nostaljik tramvayın çiftli koltukları sökülerek yerlerine bisiklet sabitleme aparatları monte edildi. 21 bisikletin aynı anda tramvayda güvenli bir şekilde taşınabileceği aparatlar, el değmeden kullanılacak şekilde tasarlandı. Tramvaydaki basamaklara ise kapılar ile senkronize çalışan katlanabilir hidrolik rampa düzenekleri monte edildi. Böylece vatandaşlar bisikletleri ile duraklarda tramvaya kolayca inip binebiliyor. Alaaddin-Selçuk Üniversitesi tramvay hattında hizmet verecek tramvay, bisiklet yolları ile entegreli duraklarda yolcu alıp yolcu indirecek.

    OTOBÜSLER DE BİSİKLETLİ OLUYOR

    Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsler için de bisikletli dönemin başlangıcını yaptı. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması amacıyla otobüslerin arka kısmına bisiklet taşıma aparatları yerleştirildi. İlk etapta 50 otobüste uygulanmaya başlanan çalışma, yakın zamanda tüm otobüslerde hizmet verecek.

    kaynak:konya.bel.tr

    Önceki