Geri
New Services LP

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

March 3, 2023

    İETT

    • 94 hattının güzergahında bulunan Şükrü Kanatlı Caddesinde 03.03.2023 tarihi itibari ile UTK kararı gereği yayalaştırma uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama sonucu hat güzergahında Bakırköy Meydan’a ulaşım sağlanabilecek alternatif yol bulunmadığından hat 04.03.2023 tarihinden itibaren pasife alınacaktır.
    • 76D numaralı Bahçeşehir / Esenkent – Taksim hattının güzergahı Bahçeşehir-Esenkent-Esenkent Giriş-Örnek Mahallesi-İncirtepe-firuzköy Sapağı-İ.Ü.Avcılar Kampüsü-Şirinevler-İncirli(E-5)-Cevizlibağ- Çapa-Yusufpaşa-Unkapanı-Taksim-Gümüşsuyu Peron olacak şekilde değiştirilmiştir. Hat yeni güzergâhında 10.03.2023 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacaktır.
    • 89C Metrokent-Taksim hattının güzergahında değişikliğe gidilmiştir. 3 Mart 2023 tarihinden itibaren 89C Hattı; İETT İkitelli Garajı-Ateştuğla-Fatih Mahallesi Yanyol-Millet Caddesi-Unkapanı-Taksim Tünel-Harbiye güzergahında hizmet verecektir.
    • 48C-48D-48K-48KA-48P hatlarının güzergahında Kemerburgaz Metro durağından geçecek şekilde değişiklik yapılmıştır.
    • 37E Çırçır Metro – Eminönü ve 37Y Çırçır Metro – Vezneciler hatlarının güzergahları Atatürk ve Saya Yolu caddelerinden geçecek şekilde, 37A hat kodunun 50A, 37E hat kodunun 50P olacak şekilde değişiklik yapılmıştır.
    • Türk Alman Üniversitesi’ne hizmet vermekte olan 15TA Türk Alman Üniversitesi – Kavacık hattı, üniversitelerin uzaktan eğitime geçiş yapması sebebiyle pasife alınmıştır.
    • M11 Kağıthane –İstanbul Havalimanı Metro hattının açılması nedeniyle 48F Akpınar köyü-Mecidiyeköy hattı pasife alınmıştır.

    BAKIRKÖYDE BAZI CADDE VE SOKAKLAR YAYALAŞTIRILIYOR

    Bakırköy’de yayaların ulaşımını rahatlatmak amacıyla General Şükrü Kanatlı Caddesi, Gençler Caddesi ve Ebuziya Caddesi ile bu caddelerle kesişen bazı sokakları yayalaştırıyor. UKOME ve UTK kararı doğrultusunda, 1 Mart 2023 tarihinde başlayacak çalışma kapsamında cadde üzerindeki minibüs ve dolmuş durakları taşınıyor. Araç trafiği için de yeni bir sirkülasyonu belirlendi.

    Bu kapsamda; General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin İncirli ve Filiz Sokak arasında kalan kısmı ile Belediye Hekimi Sokak, Mektupçu Sokak, Filiz Sokağı’nın bir kısmı, Gençler Caddesi, Dantelacı Sokak, Hafız Çıkmazı sokak, Ebuziya Caddesi süresiz olarak yayalaştırılacak.

    bakirkoy_ukome2023.jpg

    Kaynak: ibb.istanbul & iett.istanbul

    Önceki