Geri

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

November 3, 2023

    BEŞYOL METROBÜS İSTASYONU VE ÜST GEÇİDİ YENİLENİYOR

    Küçükçekmece’de riskli durumda bulunan Beşyol Yaya Üst Geçidi yenileme çalışmaları 3 Kasım Cuma günü 00.00’da (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece) başlatılıyor. İş kapsamında, mevcut yaya üst geçidi kaldırılacak ve yeni üst geçit inşa edilecek. Yeni yaya üst geçidi daha geniş inşa edilerek yaya yoğunluğu karşısında kapasitesi arttırılacak.

    Ayrıca, kullanım alanı yetersiz kalan ve engelli erişimine uygun olmayan Metrobüs Beşyol İstasyonu da genişletilecek. İstasyon yolcu yoğunluğunu karşılayacak kapasiteye ulaşacak. Üst geçit ile istasyon bağlantısına engelli erişimi için asansörler yapılacak. Böylece istasyon alanına hem merdiven hem de asansör ile erişim sağlanmış olacak.

    İşler kapsamında, Metrobüs Zincirlikuyu yönü D100 (E-5) Karayolu, sol şeride doğru 100 metre daraltılacak. Bu kısmı metrobüs araçları kullanacak. D100 Karayolu Edirne İstikametinin 100 metrelik kısmı 2 şerit olarak çalışacak.

     

    İETT

    • GZ2 Kadıköy–Göztepe hattının güzergâhı üzerinde 30.10.2023 tarihinde başlayan metro inşaatları nedeniyle hattın ulaşım güzergâhı etkilendiğinden dolayı, çalışmalar süresince hizmet veremeyecektir.
    • BM6 Beylikdüzü-Haramidere yeni hat olarak hizmet vermeye başlamıştır.

     

    • 144K numaralı hattın güzergâhı Ömerli Kiptaş-Asmalı Bahçeler-Esenkent olarak güncellenmiştir.

     

     

    Kaynak: iett.istanbul, ibb.istanbul

    Önceki