Geri

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

September 29, 2023

    Metro İstanbul – Maç Nedeniyle Sefer Değişikliği

    30 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek Galatasaray-Ankaragücü futbol karşılaşması nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattında 17.00-18.45 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklar ile Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacaktır.

    Maç sonrası ise; taraftar yoğunluğu bitene kadar Hacıosman-Yenikapı seferlerine ek olarak Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklar ile aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri yapılacaktır.

    Özel aracı ile gelmek isteyen yolcular aracını metro hatlarına yakın İSPARK otoparklarından birine park ederek stadyuma ulaşım sağlayabilir.

    👉Park et, devam et özelliğine göz atmak için tıklayın

    Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu

    İstanbul’da 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 4 etaptan oluşan Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu düzenlenecek. Turun 1 Ekim’de Sultanahmet–Caddebostan arasında gerçekleşecek 4. etabında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa Anadolu yönü dâhil bazı güzergahlar geçici süreliğine trafiğe kapatılacak.

    30 Eylül’de saat 12.00’de başlangıç verilecek turun 3. etabının güzergahı şöyle: (Bu güzergah yarış süresince trafiğe kapalı olacak.)

    1 Ekim’de saat 10.30’de başlangıç verilecek turun 4. ve son etabının güzergahı şöyle: (Bu güzergah yarış süresince trafiğe kapalı olacak. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; güzergah içinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa-Anadolu yönü de saat 10.20-10.50 arası araç trafiğine kapatılacak.)

    İETT

    • BM5 hattı aşağıdaki yeni güzergâhında hizmet vermektedir.

    • Güvercintepe Mahallesi, Yeşilyurt Sokak güzergâhında hizmet veren 79C, MK11 ve MK12 hatlarının mevcut güzergâhında bulunan sokağın fiziki şartlarının uygun olmaması sebebiyle güzergâh değişikliğine gidilmiştir. Hatlar, Gökdemir Caddesi güzergâhını kullanacaklardır.
    • Yaz döneminde pasife alınan 29T ve 98K hatları yeniden hizmet vermeye başlamıştır.
    • Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Murat Dilmener Hastanesi ile Marmaray hattı arasında ulaşım sağlanabilmesi için 73H hattının güzergâhı Marmara Aqua Florya Durağı’ndan geçecek şekilde düzenlenmiştir.

    Kaynak:metro.istanbul, radyotrafik.com, iett.istanbul

    Önceki