Back

Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4.

  Pääset polkemaan pyörillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4. alkaen. Koko kauden käyttöoikeuden voit ostaa jo nyt. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

  Osta käyttöoikeutta koko kaudeksi, kuukaudeksi tai päiväksi oman tarpeesi mukaan

  Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voit ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voit ostaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa) kauden alusta alkaen. Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

  Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voit tehdä uudessa Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voit kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi: päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

  Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä matkoja niiden voimassaolon ajan: Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla 60 minuuttia kerrallaan. Jos käytät pyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, on lisäveloitus euron jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

  Rekisteröityminen ja käyttöönotto

  Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitset HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin voit tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä sinun tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa sinulle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin tarvitset aina, kun otat pyörän käyttöön asemalta. Matkakorttia voit käyttää pyöräilijätunnuksen sijaan, jos rekisteröit sen tunnistautumistavaksi.

  Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Lataa sovellus sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudata sovelluksessa annettuja ohjeita.

  Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

  Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä aivan kaikkia niistä ehditä saada paikoilleen huhtikuun alkuun mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. 

  Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

  Kolme vinkkiä sujuvaan kaupunkipyöräilyyn

  1. Jos pyöräilyasema on täynnä, ota telineen viereen palautettu pyörä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.

  2. Jos huomaat, että ottamasi pyörä on viallinen, käännä sen satula taaksepäin merkiksi viasta. Muista tehdä myös vikailmoitus, jotta huoltohenkilöstö tietää tulla huoltamaan pyörän, ja se saadaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Linkki vikailmoitukseen löytyy täältä: hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute.

  3. Kun palautat pyörän telineeseen, varmista, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.

   

   

   

  Tietolähde: HSL.fi

  Previous