Back
Train Station

Pladsbilletkrav i InterCity, InterCityLyn og Regionaltog samt på Kyst- og Øresundsbanen

May 6, 2020

  Der er pladskrav til alle DSB IC-, ICLyn- og Regionaltog, samt (fra den 11. maj 2020 og frem) også i Kyst- og på den danske side af Øresundsbanen (S-tog og Togbusser er undtaget). Pladskravet er sat i værk for at sikre, at DSB ikke køre med for mange passagerer for at minimere smitterisikoen med coronavirus.

   

  💺 På rejser med InterCity- og InterCityLyn-tog får du tildelt en specifik plads, men du må gerne rykke over på en anden plads, hvis du føler, at afstanden til dine medpassagerer er for kort.

  🚲 Rejser du med cykel i InterCity- og InterCityLyn-tog skal der også bestilles cykel pladsbillet. Den koster 30 kroner.

   Det er ikke muligt at reservere plads i S-tog men i DSB nye webapp “Plads på rejsen”, kan du se, hvor mange, der rejser med S-tog lige nu og vurdere, om du skal tage det første S-tog eller vente på det næste ti minutter senere.

   

  DSB henstiller til, at du ikke bestiller flere pladsbilletter, end du har brug for. Rejser du uden gyldig pladsbillet, risikerer du at få en kontrolafgift.

   

  Hvordan bestiller du en gratis pladsbillet?

  👉 Du kan bestille din gratis pladsbillet på dsb.dk, direkte i DSBs app eller i billetautomaten på stationen.

  👉 Du kan let bestille rejse og pladsbillet samtidig, men hvis du allerede har billet uden plads, eller ønsker at rejse på rejsekort o.lign., skal du ved bestilling på dsb.dk skal du sætte “ANTAL REJSENDE” til 0, og blot vælge antal under “PLADSBILLETTER”.

  👉 Ved bestilling i DSBs app skal du fremsøge din rejse, og vælge den afgang du skal rejse med. Selv om der står en pris, kan du (når du har valgt afgang), tilføje den gratis pladsbillet nederst i næste vindue, og køb pladsen uden billet, hvis du allerede har rejsehjemmel eller rejser på rejsekort.

  👉 Når du søger din rejse, kan du se, om din rejse foregår med InterCity-, InterCityLyn eller regionaltog.

  👉 Rejser du på DSB Pendlerkort, Rejsekort Pendler eller Rejsekort med Pendler Kombi skal du blot bestille en almindelig pladsbillet og ikke en særlig pendlerpladsbillet.

  👉 Har du købt din pladsbillet bestilt før den 11. marts 2020, kan du rejse på den pladsbillet, som du har købt, og få den refunderet efterfølgende.

   

  Sikre rejser,

  Moovit

   

  kilde: DSB

  Previous