Back

Pladsbilletkrav i InterCity, InterCityLyn og Regionaltog

March 15, 2020

  I kølvandet på regeringens strategi om at begrænse spredningen af coronasmitten iværksætter DSB nu en række initiativer. 

  Derfor indføres der krav om pladsbillet på alle rejser med DSB IC, ICLyn og Regionaltog (med undtagelse af Kystbanen). Pladskravet er sat i værk for at sikre, at DSB ikke køre med for mange passagerer for at minimere smitterisikoen med coronavirus.

  🎟️ Køb/bestilling af gratis pladsbillet

  Du kan bestille en gratis pladsbillet, ved at søge og finde din rejse i DSB app’en, eller i billetautomaten på stationen. Det gælder også hvis du allerede har købt en billet eller har rejsekort, og kun mangler en pladsbillet jf. pladskravet.

  dsb.dk kan du ikke købe pladsbilletten separat. Kan du kun bestille en gratis pladsbillet ved samtidig køb af rejse. Det vil fremgå af din rejsesøgning, om rejsen foregår med InterCity-, IC-lyntog eller Regionaltog.

  Som pendler, med eksempelvis DSB Pendlerkort, skal du også bestille den samme pladsbillet som øvrige rejsende til 0 kroner, og ikke forsøge at finde og bestille en pendlerpladsbillet.

  Når du køber plads til Regionaltog vil du få et vognnummer med 999 og en plads uden pladsnummer. Du kan sætte dig i toget, hvor du vil, men følg i den forbindelse myndighedernes anbefalinger om blandt andet at holde afstand.

  Du skal ikke have pladsbillet til S-togene, da der ikke er mulighed for at reservere pladsbilletter til disse tog. Også her anbefaler vi at følge myndighedernes generelle anbefalinger. 

  internationale tog, er der krav om pladsbillet på dansk strækning (til 0 kroner). Der er ingen pladskrav efter grænsen, men her koster en pladsbillet 30 kroner.

  Har du købt pladsbillet før 11-03-2020, kan du rejse på den pladsbillet du har købt til den pågældende afgang og efterfølgende få pengene refunderet.

   

  kilde til information: DSB

  Previous