Back

Uudet runkolinjat 300, 400 ja 600 aloittavat 15.8. – talviaikataulukausi tuo reittimuutoksia Keski- ja Länsi-Vantaalle sekä Koillis-Espooseen

August 16, 2022

  Tietolähde: hsl.fi

  Talviaikatauluihin siirtyminen maanantaina 15.8. tarkoittaa muutoksia bussien reitteihin erityisesti Keski- ja Länsi-Vantaalla sekä Koillis-Espoossa. Uudet tiheästi kulkevat runkolinjat 300, 400 ja 600 aloittavat liikenteessä. Osa vanhoista linjoista lakkautetaan tai niiden reitit muuttuvat.

  HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 15.8. Samalla uudet runkolinjat 300, 400 ja 600 aloittavat jteemme muutoksia bussien reitteihin erityisesti Keski– ja Länsi-Vantaalla sekä Koillis-Espoossa. Uusien runkolinjojen myötä osa vanhoista linjoista lakkautetaan tai niille tehdään reittimuutoksia. 

  Osalla koululaislinjoista siirrytään talviaikatauluihin tai ajetaan lisälähtöjä jo talviaikataulukauden alkua edeltävällä viikolla. 

  U-liikenne siirtyy talviaikatauluihin pääsääntöisesti torstaina 11.8. Linjan U848 aikataulu vaihtuu jo maanantaina 8.8. Torstaina 11.8. aloittaa uusi linja U195, jonka reitti on Lohja – Virkkala – Siuntio mh – Störsvik – Kela – Överby. 

  Muutokset Helsingissä 

  Raitiolinja 10 ei liikennöi Pikku Huopalahteen 15.8. alkaen ja linja 3 kulkee väliaikaisesti Kuusitien sijaan Töölön hallille. Syynä on raitiovarikon raideyhteyden rakentaminen sekä samaan aikaan toteutettava Korppaanmäentien peruskorjaus, joiden arvioidaan jatkuvan elokuuhun 2023 asti. 

  Ratikat palaavat kulkemaan sekä Pasilan asemalle että Helsinginkadulle 15.8. Töölön ratikkakatko eli linjojen 1, 2 ja 8 poikkeus pitenee kuitenkin kahdella viikolla alkuperäisesti suunnitellusta ja raitiolinjat 1, 2 ja 8 kulkevat Mannerheimintietä Töölön sijasta 28. elokuuta asti. Lue lisää täältä

  Metroliikenteessä otetaan käyttöön talviaikataulut 15.8. ja metrot kulkevat Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä tiheimmillään 3 minuutin välein noin kello 6.30-9.00 ja 14.15-17.45 välisenä aikana. Radan haaroilla eli Vuosaareen, Mellunmäkeen ja Matinkylään metrot kulkevat aamun ja iltapäivän tunteina 6 minuutin vuorovälillä.

  Liikennöinnin aloittaminen runkolinjalla 600 vaikuttaa myös Helsingin puolella liikennöiviin linjoihin. Uusi runkolinja korvaa nykyisen linjan 615. Linjalla 600 pääsee kulkemaan suoraan ja tiheästi Helsingin keskustasta Aviapoliksen alueen kautta Lentoasemalle nykyisen linjan 615 reittiä. Linja 614 palvelee jatkossa arkisin ruuhka-aikojen työmatkaliikennettä.

  Linja 554 muuttuu linjaksi 562, jota ajetaan Suutarilasta Lentoasemalle. Linjan myötä Siltamäen, Jumbon ja Lentoaseman väliset yhteydet paranevat.

  Linjat 561 ja 616 yhdistyvät. Uutta linjaa 561 ajetaan Itäkeskuksesta Malmin ja Tammiston kautta Jumboon. Muutokset vahvistavat Itä- ja Koillis-Helsingin sekä Kivistön yhteyksiä Aviapoliksen työpaikka-alueelle.

  Muutokset Vantaalla 

  Vantaan länsiosia palvelemaan perustetaan kolme uutta runkolinjaa: 

  • 300 Elielinaukio – Pähkinärinne – Myyrmäki 
  • 400 Elielinaukio – Martinlaakso – Vantaankoski 
  • 600 Rautatientori – Kartanonkoski – Lentoasema 

  Runkolinjojen liikenne on metromaisen täsmällistä ja tiheää, joten pääset kyytiin ilman pitkää odotusta. Tunnistat runkolinjojen bussit oranssista väristä. Runkolinjan busseissa on käytössä avorahastus, joten kyytiin voi nousta myös keskiovista. 

  Runkolinjojen aloituksen yhteydessä Länsi- ja Keski-Vantaan reitteihin tehdään linjastoa selkeyttäviä muutoksia. Alueen linjasto tarjoaa jatkossa paremmat liityntäyhteydet Myyrmäen ja Aviapoliksen asemille. Joukkoliikennetarjonta vähenee joiltakin sellaisilta reittiosuuksilta, joilla nousijamäärät ovat olleet pieniä.  

  Myös yölinjasto muuttuu vastaamaan uutta päiväliikenteen linjastoa. 

   

  Muutokset Espoossa 

  Linjamuutokset vaikuttavat myös Koillis-Espoon alueella. Pohjois-Espoossa yhteydet Jumbon alueelle paranevat. Lintuvaaran aluetta palvelee jatkossa uusi linja 522, jolla on yhteys Lintuvaarasta Leppävaaraan. 

   

   

   

   

  Tietolähde: hsl.fi

  Previous