Back
Weather conditions

Lippujen hinnat 1.1. ja muut vuodenvaihteen muutokset

December 28, 2022

  Toimintamenomme ovat kasvaneet rajusti ja nousun ennakoidaan jatkuvan myös tulevana vuonna. Samaan aikaan matkustajamäärät ja sitä kautta myös lipunmyynnistä saatavat tulot ovat edelleen jäljessä koronaa edeltäneestä ajasta. Jotta pystymme turvaamaan joukkoliikenteen palvelut, lippujen hintoja joudutaan korottamaan vuoden 2023 alussa.

  Lippujen hinnat 1.1. alkaen

   

  Jos sinulla on 1.1.2023 voimassa oleva kausilippu, jonka hinta laskee vuodenvaihteessa, saat hyvityksen jäljellä olevasta kaudesta, jos irtisanot kausilippusi vuoden 2023 puolella ja ostat saman tien uuden kausilipun irtisanotun tilalle.

  Säästölipulla matkustat tämän vuoden hinnoilla pitkälle ensi vuoteen

  Säästölippu on edullisin tapa matkustaa rajattomasti. Sitoutumalla 12 kuukauden määräaikaiseen säästölippuun saat vuoden matkat 10 kuukauden hinnalla. Jos ostat lipun joulukuun 2022 puolella, varmistat nykyiset lipun hinnat pitkälle ensi vuoteen. Säästöä kertyy parhaimmillaan yli 200 euroa vuodessa.

  Opiskelijoiden ja 70 vuotta täyttäneiden alennus 40 %

  Opiskelijoiden ja 70 vuotta täyttäneiden lippujen alennusprosentti on vuoden alusta alkaen 40 prosenttia nykyisen 45 prosentin sijaan. Jatkossakin HSL:n alennusprosentti opiskelijoille on selvästi suurempi kuin esimerkiksi Turussa, Tampereella tai Oulussa.

  Arvonlisäveron väliaikainen alennus suoraan koko vuoden hintoihin

  Matkalipuista ei peritä arvonlisäveroa 1.1.–30.4.2023. HSL vie arvonlisäveron väliaikaisen poiston suoraan koko vuoden lipun hintoihin. ALV-alennus lasketaan siis lippujen kokonaishintoihin koko vuoden ajalle, eikä lipuilla ole erillistä alennettua hintaa 1.1.–30.4.2023.

   

  Tietolähde: hsl.fi

  Previous