Geri
New Services LP

İstanbul'da İETT Hatlarında Güzergah Değişiklikleri ve Hat İptalleri

    GÜZERGAH DEĞİŞİKLİKLERİ

    • 401T Tepekent – Yenibosna Metro hattının güzergahı 02.03.2020 Pazartesi günü itibarıyla değiştirilmiştir. Araçlar Tepekent Durağı’ndan seferine başlayarak İ.Ü. Avcılar Kampüsü Durağı’nda seferini tamamlamaktadır. Hat Tepekent – Avcılar Metrobüs adı ile hizmet vermeye başlamıştır.
    • 76TM Tepecik Kiptaş Konutları – Avcılar Metrobüs hattının güzergahı 02.03.2020 Pazartesi günü itibarıyla değiştirilmiştir. Hat Tepekent – Yenibosna Metro adı ile hizmet vermeye başlamıştır. Araçlar; gidiş yönünde Tepekent Son Durak’tan hareket ederek Cumhuriyet Caddesi – Arel Üniversitesi – Erguvan Sokak – Kuşkonmaz Sokak – Kolej Caddesi – Özgürlük Caddesi – Zeki Bora Caddesi – Tepecik Caddesi – Yamaç Evler – Üçyol – Barış Caddesi – Tatlıcı Caddesi – M.Kemal Paşa Cad. – Tepekent – Çimentepe duraklarından geçerek Tepecik Kiptaş Konutları Durağı’ndan normal güzergahına devam edecek şekilde güzergahı düzenlenmiştir. Yenibosna Metro Durağı’nda seferini tamamlamaktadır. Dönüş yönünde de Yenibosna Metro Durağı’ndan seferine başlayacaktır. Normal güzergahında devam ederek gidiş yönünde belirtilen duraklara uğrayarak Tepekent Son Durak’ta seferini tamamlamaktadır.
    • 11C Emniyet Mahallesi – Üsküdar hattının güzergahı Kısıklı caddesi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı noktasında oluşan trafik nedeniyle 04.03.2020 tarihi itibarıyla değiştirilecektir. Araçlar; gidiş yönünde Neşetbey Durağından sonra Tunuslu Mahmut Paşa – Şifa Kuyusu – İstanbul Şehir Üniversitesi duraklarından geçerek Altunizade Metrobüs Durağı’ndan güzergahına devam edecektir.

    HAT İPTALLERİ

    • 122B Yenidoğan-Mecidiyeköy hattının güzergahında oluşan yoğun trafik nedeniyle yolculuk süreleri uzamakta ve sefer kayıpları oluşmaktadır.  29.02.2020 Cumartesi günü itibariyle 122B hattı kapatılmıştır. İlgili güzergahta daha verimli hizmet verilebilmesi için  622 Yenidoğan – Mecidiyeköy hattıyla daha fazla araç ve sefer ile otoban üzerinden daha hızlı ulaşım imkanı sağlanmaktadır.
    • 22M İstinye İskele – Maslak hattına yeterli yolculuk talebinin olmaması sebebi ile hattı 02.03.2020 Pazartesi günü itibarıyla hizmet vermemektedir.
    • MR5 Yenikapı Sahil – Yenikapı Marmaray hattı yeterli yolculuk talebinin olmaması sebebi ile 02.03.2020 Pazartesi günü  itibarıyla hizmet vermemektedir.
    • 91O Otogar – Eminönü hattı yeterli yolculuk talebinin olmaması sebebi ile 02.03.2020 Pazartesi günü itibarıyla hizmet vermeyi sonlandırmıştır. Mevcut araç ve personel kaynağının daha verimli kullanılması adına yapılan bu değişiklik sonrasında bu hattı kullanan yolcular Otogar – Eminönü güzergahında aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilirler.

    Kaynak: iett.istanbul

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki