Geri
see fares on moovit

İnternetten İzmirim Kart Yüklemesine Kısa Süreli Ara

February 4, 2020

    Eshot’tan İzmirim Kart ile ilgili duyuru yapıldı.

    İzmir’de Elektronik Ücret Toplama Sistemi ile İzmirim Kart’lara internetten tek seferlik dolum veya kredi kartı ile otomatik yükleme talimatı verilerek dolum yapılabilmektedir. Söz konusu sistem kapsamında zaman zaman dolum işlemlerinin kartlara yansıtılamadığı veya geç yansıtıldığı hakkında sorunlar oluşmaktadır. Ücret toplama sisteminin daha etkin, verimli ve sorunsuz olarak işletilebilmesi için mevcut Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nden, yeni ve gelişen teknolojiyle uyumu Akıllı Ücret Toplama Sistemi’ne geçiş çalışmaları sürdürülmektedir. Bu kapsamda sistemin en temel bileşeni olan otobüs ve turnike validatörlerinin değişim çalışmaları, kent genelinde otobüslerde, İZDENİZ iskelelerinde, Metro, İzban ve Tramvay istasyonlarında devam etmektedir.

    İnternetten bakiye yükleme hizmeti, mevcut ücret toplama sisteminin validatörleriyle uyumludur. Bu nedenle internetten yapılan dolumlar, yalnızca eski validatörlerden (turuncu) biniş yapıldığında kartlara yansıtılabilmektedir. Ancak internetten yüklenen bakiye, yeni validatörlerden (Gri-kırmızı ekran çerçeveli, turnikelerde siyah turnike kapaklı) biniş yapılması durumunda kartlara yansıtılamamaktadır.

    Bu nedenle internetten dolum ve talimatlı dolum (kredi kartı ile otomatik yükleme talimatı) servisleri, 01.02.2020 tarihinden başlamak üzere, sistem geçiş tarihi olan 08.02.2020 tarihine kadar bir hafta süre ile hizmet veremeyecektir.

    Akıllı ücret toplama sistemi validatörlerine geçişin tamamen sağlanmasının ardından, 09.02.2020 tarihinden itibaren internetten dolum ve talimatlı dolum servisleri, daha hızlı ve sorunsuz olarak hizmete alınacaktır.

    Söz konusu geçiş sonrasında mevcut İzmirim Kart’lar kullanılmaya devam edecektir. Bu süreçte internetten dolum hizmetini kullanan kişilerin kartlarında yeterli bakiye bulundurması toplu ulaşım hizmeti alınmasında herhangi bir sorun yaşanmaması adına önemle rica olunur.

    Kaynak: eshot.gov.tr

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki