Geri

İstanbul'da Akıllı Telefonlar İstanbulkart Olarak Kullanılabilecek

February 4, 2020

    İstanbullular akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. Mart ayı içerisinde başlayacak uygulama ile İstanbul’da yaşayan insanların akıllı telefonlarını ulaşımda İstanbulkart olarak kullanabilecekleri bildirildi.

    İlk Uygulama Metrobüs’te Olacak

    İstanbulkart ulaşım kartı olmaktan çıkıp şehirdeki bütün hizmetlerin alınabileceği bir araca dönüştürülüyor. Yakında İstanbul’da bütün hizmetlerde İstanbulkart bir ödeme aracı olarak kullanılacak. Aynı zamanda ulaşım için de yeni teknolojik gelişmeler devam ediyor. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla artık mobil uygulamalarda karekod uygulamasıyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek. İlk uygulama Mart ayı içerisinde metrobüs üzerinde olacak. Sonra da metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanabilecek.

    Kaynak:rayhaber.com

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki