Moovit Updates

İstanbul’da İETT Hatlarındaki Güzergah Değişiklikleri

New Services LP

Bu hafta İstanbul’da gerçekleşen hat ve güzergah değişikliklerini aşağıda görebilirsiniz.

Yeni Entegre Hatlar

Tek yönde yaklaşık 27 dakika süren 46H Hürriyet Mahallesi – Beyazıt hattı, sefer verimliliğini artırmak amacıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattına entegre edilerek kısaltıldı. Hattın kodu HM3 şeklinde değiştirildi ve Hürriyet Mahallesi – Şişli Merkez arasında sefer yapacak şekilde planlandı.

Yolculuk süresi ortalama 5 dakika süren 52 numaralı Konaklar Mahallesi – 4. Levent hattı, paralel ilerleyen M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattına entegre edildi.  Hattın kodu HM2 olarak değiştirildi.

Yine aynı şekilde, yolculuk süresi 14 dakika olan 59B Levent Basın Sitesi-Şişli hattı da M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattına entegre edildi ve hattın kodu HM4 olarak değiştirildi.

79E Hattı Tarife Değişikliği

79E numaralı Kayabaşı Kiptaş/Kayaşehir – Eminönü hattı tek yönde 40 km ve E-5 TEM arasındaki 0-3 bağlantı yolundan ekspres çalışması, ayrıca Başakşehir İlçesi sınırlarından benzer güzergah ile Yenikapı’ya kadar metro ile ulaşım sağlanabilmesi (metro hattına ücretsiz entegre hatlar hizmet vermektedir) nedeniyle 79E hattının tarifesi 2 Tam Biletli olarak güncellenmiştir.

Hat 12.02.2021 (Cuma) tarihinden itibaren yeni tarifesinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Kaynak: iett.istanbul

 

Exit mobile version