Geri
New Services LP

İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı İçin Toplu Taşımada Değişiklikler

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1-3 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağında toplu taşıma için yeni güncellemeler yaptı. Sağlık çalışanları ve zorunlu hizmet gören personele yönelik olarak toplu taşımada sabah ve akşam saatlerinde seferlere devam edilecek. Buna göre İstanbul’da yapılacak olan değişiklikler:

    İETT için seferler aksatılmadan devam edecek. İşe gitmek zorunda olan sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri ve diğer çalışanlar için İETT sefer planlamalarını güncelledi. 1 Mayıs Cuma günü 493 hatta 11 binden fazla sefer yapılacak. Cumartesi ve Pazar günleri de yine 493 hatta 7 bin civarında sefer gerçekleştirilecek.

    Metrobüs hattında ise sefer aralıkları sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde 3 dakikada bir, gün içinde 10 dakikada bir şeklinde uygulanacak.

    Metro İstanbul AŞ‘de sağlık çalışanları ve zorunlu görevleri nedeni ile çalışmak zorunda olan vatandaşların mağdur olmaması için aşağıda listelenen hatlarda, belirtilen gün ve saatler arasında 30 dakika aralıklarla sefer yapılacak.

    1 Mayıs Cuma günü 07:00-20:00 saatleri arasında, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri sabah 07:00-10:00 ve akşam 17:00-20:00 saatleri arasında seferler düzenlenecek.

    M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı
    M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı
    M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı
    M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı
    M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı
    M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı
    T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı
    T4 Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattı

    Sokağa çıkma yasağı süresince M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü metro hattı ve daha önce açıklandığı üzere T3 Kadıköy-Moda tramvay, F1 Taksim-Kabataş füniküler, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarında işletme yapılmayacak. İşletme süresince daha önce alınan kararlara uygun olarak %25 doluluğun üzerine çıkılmayacak şekilde planlama yapıldı.

    Marmaray ise 06:00-22:00 saatleri içerisinde Halkalı-Gebze arasında yarım saat aralıklarla çalışacaktır.

    Şehir Hatları‘nda bu süreçte gerçekleşecek olan seferleri buradan öğrenebilirsiniz.

    Kaynak: ibb.istanbul, marmaray.gov, sehirhatlari.istanbul

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki