Back

M3 og M4 lukker 10.-26. februar for at gøre klar til sommeråbning af metro til Sydhavn og Valby

February 6, 2024

  Til sommer får København fem nye metrostationer i Sydhavn og Valby, men inden da skal der testkøres tog. Testkørslerne er nødvendige for at få de fornødne sikkerhedsgodkendelser og betyder også, at driften på de to linjer M3 og M4 sættes på pause i ca. to uger i februar.

   

  Når kalenderen viser sommer, kan københavnerne og byens gæster se frem til, at endnu mere af byen bindes sammen af metro, når metrolinjen M4 forlænges med fem nye stationer i Sydhavn og Valby.
  For at åbne forlængelsen er det dog nødvendigt at sætte driften af metrolinjerne M3 Cityringen og M4 på pause fra natten til lørdag d. 10. februar kl. 02 til mandag d. 26. februar kl. 06, så testkørslen på den nye del af M4-linjen kan indledes. Der skal gennemføres mange tests, så Metroen er sikker og kører godt, når de fem nye stationer åbner.

   

  Sådan kommer du rundt

  I de to uger, hvor M3 og M4 er lukket ned, skal du finde nye måder at komme frem på. Derfor opfordres du til at planlægge din rejse i god tid, samtidig med at de prøver at finde andre transportformer, f.eks. cyklen, bus, tog og andre metrolinjer.Metroselskabet har planlagt supplerende metrobusdrift, som vil køre ca. hvert 3. minut i myldretiden på de mest centrale strækninger. Men passagererne skal forvente meget længere rejsetid, end de er vant til med M3 og M4, og der vil ikke være plads til alle i busserne.

   

  På stationerne Aksel Møllers Have, Nørrebro og Skjolds Plads er der ikke metrobusser, men almindelige Movia-busser og S-tog.

   

  Kilde: DOT

  Previous