Mehmet, Ambasadorul Comunității pentru Samsun și Muğla

July 25, 2016

  Samsun este capitala provinciei cu același nume din nordul Turciei. Orașul este localizat pe coasta Mării Negre și este intr-o continuă dezvoltare. Populația de 500.000 locuitori este servită de o rețea de autobuze, iar autoritățile locale intenționează să instaleze un sistem electric de transport rapid.

  Muğla este un oraș aflat pe coasta Mării Egee, în sud-vestul țării. Orașul este întins pe o câmpie aridă la poalele unei regiuni muntoase. Orașul, deși este relativ mic ca populație, a crescut recent și s-a dezvoltat odată cu stabilirea univerisității orașului în 1990. Acum se așteaptă o creștere în turism datorită restaurării arhitecturii tradiționale a orașului.

  Marmaris harbor (aerial view), Muğla Province, southwest Turkey, Mediterranean.

  Marmaris harbor (aerial view), Muğla Province, southwest Turkey, Mediterranean.

  Studenții și locuitorii orașului se bucură de un sistem de transport în comun cu rute adiționale care conectează orașul de regiunile din zonă.

  Mehmet a auzit pentru prima dată despre Moovit pe un site de tech și s-a alăturat Comunității imediat după. Acesta a insistat ca un centru universitar precum Samsun să fie adăugat în aplicație fără întrârziere, fapt ce a determinat Moovit să încheie un parteneriat cu agenția de transport locală, iar în această lună, orașul a fost lansat în aplicație. Pe lângă Samsun, Mehmet s-a oferit ca voluntar pentru a cartografia orașul în care studiază, Muğla. Acesta descrie aceste contribuții drept “cele mai mari realizări de până acum în comunitate”.

  Recent, Mehmet a învățat că adunarea informațiilor oficiale pentru sistemul de transport din Muğla este mult mai dificilă decât părea, iar acesta s-a adresat operatorului local de transport pentru ajutor. Mehmet crede că oportunitatea de a fi Ambasador al Turciei l-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de lider, iar aventurarea în obținerea informațiilor atestă acest lucru.

  Mehmet studiază ingineria calculatoarelor la Universitatea din Muğla și are un stil de viață activ, acesta înotând și mergând cu bicicleta. Dacă nu contribuie cu ceva pentru Comunitatea Moovit sau studiază, acesta învață un nou limbaj de programare sau ajută la crearea de aplicații pentru Android. În ciuda acestor lucruri, ambasadorul regiunii spune că intenționează să-i mobilizeze pe ceilalți membrii ai comunității pentru a ajuta la introducerea orașului Muğla în aplicație. Mehmet îi încurajează pe noii membri să nu ezite să-l întrebe când doresc să se alăture eforturilor comunității. Bravo, Mehmet! Ești un ambasador de prima clasă.

  Previous