Mehmet, Ambasador zajednice za Samsun and Muğlu

July 24, 2016

  Samsun je glavni grad severne turske pokrajne sa istim imenom. Grad se nalazi na obali Crnog mora i brzo se razvija jer grad preuzima zemljište od mora. Pola miliona ljudi, koliko živi u ovom gradu je trenutno usluženo samo mrežom autobusa, a gradska opština sada planira da sistem poboljša električnim autobusima i time doprinese ovom brzom tranzitnom sistemu.

  Muğlaje grad koji se nalazi na Egejskoj obali na zapadu zemlje. Grad leži na suvoj ravnici ispod neravne planinske regije. Ovaj grad, iako relativno mali po broju stanovnika, se razvio i porastao razvijajući gradski univerzitet 1990. a sada uz pomoć lokalnog turizma doživljva restauraciju gradske tradicionalne arhitekture. Studenti i stanovnici uživaju u kompaktnim linijama gradskog prevoza, kako unutar grada, tako i lokalnih linija koje povezuju ovaj lisnati grad sa njegovom okolinom.

  Marmaris harbor (aerial view), Muğla Province, southwest Turkey, Mediterranean.

  Marmaris harbor (aerial view), Muğla Province, southwest Turkey, Mediterranean.

  Mehmet je prvi put čuo o Moovitu preko sajta za IT tehnologije, i odmah potom se pridružio zajednici. On je dodao, da tako popularan univerzitetski grad, kakav je Samsun, treba da bude dodat u aplikaciju bez ikakvog odlaganja. On je predložio Moovit timu da oni i lokalni prevoznik koji tamo saobraća potpišu ugovor o partnerstvu, i ovog meseca je Samsun predstavljen aplikaciji. Kao dodatak tome, Mehmet se ponudio da volontira u mapiranju grada Muğla, u kome on studira. On govori da su ova dva projekta njegova “najveća dostigunuća u zajednici, do sada”.

  Pre nekog vremena, Mehmet je uvideo da je prikupljanje lokalnih informacija o gradskom prevozu u Muğli veliki izazov za njega, pa je tako odlučio da se obrati za pomoć lokalnim prevoznicima. Mehmetu, kao turskom ambasadoru je zajednica pružila mogućnost da se pokaže, te je razvio još više njegove veštine kao vođa i to mu i dalje pruža mogućnost da se usavršava, a njegovi uspesi i dostignuća to i potvrđuju.

  Mehmet studira računarsko inženjerstvo u Mulği, a njegov zdrav način života održava tako što redovno vozi biciklu i pliva. Kada ne učestvuje u izmenama u Moovit zajednici, ili uči, Mehmet uči nove programske jezike, i pomaže developerima da razviju novi operativni sistem za Android platformu. Uprkos svemu ovome, ambasador ove regije poručuje da će uskoro okupiti sve članove zajednice za grad u kome studira, i da će se potruditi da zajedničkim naporima učine da Muğla dobije svoje mesto u aplikaciji. Mehmet poručuje svojim editorima da nikada ne oklevaju ako imaju neka pitanja za njega, već da mu ih postave direktno, i on ih ohrabruje da učestvuju u aktivnostima unutar zajednice. Svaka čast Mehmete! Ti si prvoklasni Ambasador!

  Previous