Επιστροφή
oseth

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο Σταθμό Βενιζέλου

July 21, 2020

    Έναρξη Νέων Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και Αλλαγές σε Διαδρομές Λεωφορειακών Γραμμών του ΟΑΣΘ

    Το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στη νέα φάση υλοποίησης και στις κυρίως εργασίες για την προώθηση της κατασκευής του σταθμού «Βενιζέλου». Όπως έχει τονισθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προχωρούν όλες οι μελέτες και ρυθμίσεις για το σταθμό «Βενιζέλου» ώστε ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης του έργου να τηρείται απαρέγκλιτα.

    Ο ΟΣΕΘ, στο παραπάνω πλαίσιο, αποφάσισε πρόσφατα την τροποποίηση, στην υπόψη ζώνη των έργων, των διαδρομών μετάβασης/επιστροφής αλλά και αφετηριών σειράς λεωφορειακών γραμμών της αστικής συγκοινωνίας: Νο 23 «Ν.Σ.Σ.-Συκιές», Νο 24 «Πλατεία Ελευθερίας-Χίλια Δένδρα», Νο 25 «Νεάπολη-Βενιζέλου», Νο 26 «Καλλιθέα-Πλατεία Ελευθερίας», Νο 35 «Μετέωρα-Βενιζέλου», Νο 50 «Πολιτιστική Γραμμή» και Νο 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Βενιζέλου» για τη χρονική περίοδο εφαρμογής της νέας Φάσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο νότιο κλάδο της οδού Βενιζέλου, δηλ. κυρίως κάτω από την οδό Εγνατία, στο κέντρο της πόλης. Η πλήρης απόφαση για τις αλλαγές αυτές έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΣΕΘ (ο φορέας σχεδιασμού και εποπτείας της αστικής συγκοινωνίας) και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, ενημέρωση και αναρτήσεις από τον πάροχο της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ) σε ηλεκτρονικό τύπο, τηλεφωνικά και σε περιοχές τερματικών χώρων και στάσεων.

    Οι αλλαγές έγιναν για την εύρυθμη κυκλοφορία, τη βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των νέων ρυθμίσεων, την Τρίτη 21.07.2020.

    Προηγούμενα