Назад

Проверете състоянието на услугата на линията

February 16, 2024

    Научете лесно за планирани промени в линиите си и знайте за големи прекъсвания по маршрута си, преди да планирате пътуването си. Тези промени (известни също като сервизни сигнали) се показват като различни цветни икони до засегнатия ред:

    • Червено: Сериозна промяна, обикновено няма обслужване на някои от спирките или по цялата линия
    • Жълто: Умерени или незначителни промени
    • Синьо: Други ефекти или забележки от транспортната агенция

    Докосването на тези икони ще ви покаже повече информация за естеството на тези промени.

    Къде мога да видя тези икони?

    ➔ Търсене на линии в раздела Линия – Докоснете раздела Линия в долната част на екрана, за да видите всички линии на града, подредени по видове транспорт. Редовете с предупреждения за услуга ще имат цветни икони до тях.

    ➔ Съвет: Някои транспортни агенции имат емисии в Twitter с актуализации за условията на обслужване на техните линии. Ако някоя от тези агенции работи във вашия град, можете да видите тези актуализации в горната част на екрана в този раздел.

    ➔ Търсене на маршрут за вас – След като изберете начална и крайна точка на вашето пътуване, ще получите няколко предложени маршрута. Ако някоя от линиите по вашия маршрут има Сервизно предупреждение – ще видите иконата на номера на линията в визуализацията на маршрута.

    Когато една от линиите в някой от маршрутите има Сервизни предупреждения, ще видите иконата на засегнатата линия.

    ➔ Получаване на известия предварително – Ако има линия, която използвате редовно, можете да я запазите като любима и ние ще ви уведомим за всички служебни сигнали, които може да имате. Като алтернатива, след като докоснете цветната икона до засегната линия, можете да включите превключвателя „Извести ме за бъдещи известия за услуги за моята линия“, за да добавите линията към любимите си.

    ➔ Странично меню – Докоснете Сигнали за агенции в страничното меню (под трите реда в горния ляв ъгъл на всеки екран), за да видите всички промени във всички линии във вашия град, подредени от транспортна агенция.

    Предишни