Назад
港島專線小巴

ПРЕВОЗНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ В 19 ОФИСА НА БДЖ В СОФИЯ И БЛИЗКИ РЕГИОНИ

  Публикувана на 29.01.2021

  Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в 19 офиси на БДЖ. Центърът за градска мобилност, със съдействието на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за съвместна дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи.

  В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти.

  Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово.

  Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ. Вече се работи и по втората – синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

  Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г. като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата.

  източник: Център за градска мобилност ЕАД

  Предишни