Back

Hur får jag tillbaka pengarna på Access-kortet?

April 25, 2023

  Den 31 mars 2023 stängs biljettsystemet bakom de blå Access-korten ner för gott. Har du inte möjlighet att resa upp din reskassa kommer du framåt sommaren kunna begära tillbaka pengar som finns kvar på ditt Access-kort via sl.se. Det kommer gå att göra under flera år framöver.

  Från den 1 april och under några månader framåt går det inte att få tillbaka pengarna på ditt Access-kort varken i spärrkioskerna eller via kundtjänsten utan du behöver vänta till sommaren. Anledningen till det är att stora mängder data behöver föras över när Access-systemet stängts.     

  Om du har en årsbiljett som inte löpt ut på ett Access-kort, kontakta kundtjänsten så hjälper de dig. Du som har ett konto på sl.se har blivit kontaktad på mejladressen du angav när du skapade kontot.

  För dig som har automatisk påfyllning av reskassa på ett Access-kort är det viktigt att avsluta tjänsten. Annars kan reskassa laddas på när du blippar kortet ända fram till den 31 mars. Den 1 april kan du inte längre blippa Access-kortet och du måste då vänta till närmare sommaren för att kunna begära tillbaka pengarna som finns kvar på kortet.

   

   

  Informationskälla: sl.se

  Previous