Back
Updates

Trafikuppdateringar - Vecka 35

August 20, 2020

   

  Dessa är de kommande förändringarna i kollektivtrafik:

  Buss | TunnelbanaSpårvagnLokalbanaPendeltåg | Båt

   

  🚌 Buss

  ▪️ Linje 175: ny snabbusslinje på el mellan Akalla och Barkarbystaden. I samband med införandet av linje 175 sker förändringar på linje 567, som får glesare trafik, och en ny ringlinje, 552H och 552V, ersätter linje 551.

   

  ▪️ Innerstan: Hållplats Gasverket för linje 6, 55 och 75 har bytt namn till Jaktgatan i båda riktningarna från 17 augusti

  ☝️ Upp 

   

  🚇 Tunnelbana

  ▪️ Kvällsarbeten vid Fridhemsplan på Gröna linjen:

  Med start söndagen 23 augusti genomförs upprustningsarbete kvällstid som påverkar trafiken mellan Hötorget och Alvik.

  Enstaka tåg som normalt går till/från Alvik och Vällingby får kortare linjesträckning och vänder vid Hötorget eller Odenplan. Inga tåg till eller från Hässelby strand påverkas.

  Vid Fridhemsplan stängs det ena spåret av varje kväll arbetet genomförs. Tågen mot Hässelby strand kommer att avgå från den andra sidan plattformen, det ordinarie spåret mot Farsta strand, Hagsätra och Skarpnäck. Om du ska resa från Fridhemsplan behöver du uppmärksamma tågets färdriktning och destination. Vänligen ge akt på utrop från föraren.

  Arbetet beräknas pågå till och med torsdagen 10 september.

  ☝️ Upp 

   

  🚊 Spårvagn

  ▪️ Sprängningsarbeten vid Sickla under hösten 2020:

  Fr o m 11 augusti 2020 till våren 2021 pågår sprängningar vid Sickla med anledning av arbeten med nya tunnelbanan. Sprängningarna är planerade att ske måndag till torsdag, c:a kl 10:15 och kl. 14:15. Det kan även förekomma sprängningar vid andra tillfällen beroende på hur arbetet fortlöper.

  Spårvagnarna med ordinarie avgångstid kl. 10:18 och kl. 14:16 från Sickla avgår istället kl. 10:12 och kl. 14:10 från Sickla till Sickla udde, där ordinarie avgångstid inväntas. Resenärer uppmanas att följa anvisningar från personalen på plats då perrongen behöver utrymmas i samband med sprängningarna.

  ☝️ Upp 

   

  🚊 Lokalbana

  ▪️ Saltsjöbanan 25&26: Fr.o.m 11 augusti 2020 till våren 2021 pågår sprängningar vid Sickla med anledning av arbeten med nya tunnelbanan. Sprängningarna är planerade att ske tisdag till torsdag c:a kl 10:15 och 14:15. Det kan även förekomma sprängningar vid andra tillfällen beroende på hur arbetet fortlöper. Saltsjöbanans tidtabell påverkas inte av sprängningarna men perrongen vid Sickla station kommer att behöva utrymmas en kort stund i samband med sprängningarna. Resenärer uppmanas att följa anvisningar från personalen på plats.

   

  ▪️ Roslagsbanan: Kårstalinjen: Fr.o.m. den 11 juni blir det en längre avstängning på Roslagsbanan mellan Täby Kyrkby och Kårsta på grund av banarbete. Bussar ersätter mellan Täby kyrkby och Kårsta. Tågen från Stockholms östra vänder i Täby kyrkby fram till dess att banan öppnar igen söndagen den 13 december. Läs mer 👉

  ☝️ Upp 

   

  🚆 Pendeltåg

  ▪️ Alla pendeltågslinjer: Från och med måndag den 17 augusti till och med lördag den 12 december är det hösttidtabell som gäller inom pendeltågstrafiken.

  I och med övergången till hösttidtabell kommer det bli förändringar för vissa pendeltåg:

  Linje 41: Ett pendeltåg i varje riktning kommer att gå via Stockholm central, fjärrtågsspåren, måndag till fredag från och med den 31 augusti. Läs mer om det i meddelandet: Inställda avgångar och ändrad station för två pendeltåg på linje 41 från 31 augusti

  Linje 44 i Tumba: Precis som under våren är pendeltåg mot Kallhäll/Bro planerade att avgå från spår 2 i Tumba. Det är den plattform som tåg mot Södertälje centrum avgår ifrån.

  Linje 48: Från och med den 22 augusti får de två första tågen i varje riktning mellan Gnesta och Södertälje centrum nya avgångstider på lördagar och söndagar (vissa undantag finns). Läs mer om det i meddelandet: Nya avgångstider från 22/8 för fyra morgontåg mellan Södertälje centrum och Gnesta på helger.

  Sök din resa i förväg för att se avgångstiderna och om din resa påverkas. 

   

  ▪️ Pendeltåg linje 43: Tunnelbana och buss ersätter pendeltågen mellan Sundbyberg och Jakobsberg i båda riktningar på söndagsmorgnar

  Pendeltåg på linje 43 är inställda mellan Sundbyberg och Jakobsberg på söndagar från klockan 04:30 till klockan 08:20 på grund av banarbete. Det innebär att restiden blir ungefär 30 minuter längre än vanligt.

  Mellan Bålsta och Jakobsberg går pendeltågen i 30-minuterstrafik med nya avgångstider (cirka 2 minuters ändring) under den tid som banarbetet pågår.

  Så här går ersättningstrafiken:
  Buss 43 H kör mellan Jakobsberg och Hjulsta (Hjulsta torg, tunnelbanans blå linje 10).
  Buss 43 S kör Jakobsberg – Barkarby – Hjulsta (Tenstavägen, tunnelbanans blå linje 10) – Spånga och omvänt.

  Tunnelbanans blå linje ersätter mellan Hjulsta respektive Sundbyberg och T-Centralen (Stockholm City) i båda riktningar.

  Under året påverkas trafiken på Mälarbanan även av större arbeten. Dessa är planerade till:
  30 oktober-2 november

  ☝️ Upp 

   

  ⛴️ Båt

  ▪️ Pendelbåt linje 80: Från 8 juni 2020 är hållplats Ropsten i riktning mot Storholmen/Tranholmen flyttad till väster om Lidingöbron, cirka 300 meter från tunnelbanan. Detta på grund av arbeten i området. Hållplatsen är flyttad tills vidare.

  ☝️ Upp 

   

  Säkra resor,

  Moovit

   

   

  källa: SL

  Previous