Back

Trafikuppdateringar - Vecka 40

September 24, 2020

  Dessa är de kommande förändringarna i kollektivtrafik:

   BussarTunnelbanaSpårvagnLokalbanaPendeltåg 

  🚌 Bussar

  ▪️ Söndag 27 september flyttar flera av bussarna på Gullmarsplan till nya hållplatser.  Läs mer 👉

   

  🚇 Tunnelbana

  ▪️ Röda linjen: Söndag 27 september ställs trafiken in mellan T-Centralen och Slussen från kl. 22:00 till söndagstrafikens slut. Hänvisning till Gröna linjen och andra alternativa resvägar. Läs mer 👉

   

  🚊 Spårvagn

  ▪️ Sprängningsarbeten vid Sickla under hösten 2020:

  Fr o m 11 augusti 2020 till våren 2021 pågår sprängningar vid Sickla med anledning av arbeten med nya tunnelbanan. Sprängningarna är planerade att ske måndag till torsdag, c:a kl 10:15 och kl. 14:15. Det kan även förekomma sprängningar vid andra tillfällen beroende på hur arbetet fortlöper.

  Spårvagnarna med ordinarie avgångstid kl. 10:18 och kl. 14:16 från Sickla avgår istället kl. 10:12 och kl. 14:10 från Sickla till Sickla udde, där ordinarie avgångstid inväntas. Resenärer uppmanas att följa anvisningar från personalen på plats då perrongen behöver utrymmas i samband med sprängningarna.

  ☝️ Upp 

   

  🚊 Lokalbana

  ▪️ Saltsjöbanan 25&26: Fr.o.m 11 augusti 2020 till våren 2021 pågår sprängningar vid Sickla med anledning av arbeten med nya tunnelbanan. Sprängningarna är planerade att ske tisdag till torsdag c:a kl 10:15 och 14:15. Det kan även förekomma sprängningar vid andra tillfällen beroende på hur arbetet fortlöper. Saltsjöbanans tidtabell påverkas inte av sprängningarna men perrongen vid Sickla station kommer att behöva utrymmas en kort stund i samband med sprängningarna. Resenärer uppmanas att följa anvisningar från personalen på plats.

   

  ▪️ Roslagsbanan 27: Kårstalinjen: Fr.o.m. den 11 juni blir det en längre avstängning på Roslagsbanan mellan Täby Kyrkby och Kårsta på grund av banarbete. Bussar ersätter mellan Täby kyrkby och Kårsta. Tågen från Stockholms östra vänder i Täby kyrkby fram till dess att banan öppnar igen söndagen den 13 december. Läs mer 👉

  ☝️ Upp 

   

  🚆 Pendeltåg

  ▪️ Pendeltåg linje 41: Från 31 augusti till 11 december, måndag till fredag, går två pendeltåg på linje 41 via Stockholms central (och en fjärrtågsplattform ovan jord) på förmiddagarna, istället för Stockholm City (under jord) som pendeltågen normalt går från. De tåg som går via Stockholm central stannar inte vid Årstaberg, Stockholms södra, Stockholm City eller Stockholm Odenplan. Detta är på grund av ett arbete med nya tunnelbanan.

  Här kan du se vilka två tåg som påverkas av förändringen.
  Tåg från Södertälje centrum klockan 10:06 (mot Upplands Väsby) är inställt på följande stationer:
  Årstaberg (klockan 10:45)
  Stockholms södra (klockan 10:48)
  Stockholm City (klockan 10:53)
  Stockholm Odenplan (klockan 10:55)
  Pendeltåget avgår från Stockholms central klockan 10:53 på spår 15 (istället för Stockholm City).

  Tåg från Märsta klockan 10:23 (mot Tumba) är inställt på följande stationer:
  Stockholm Odenplan (klockan 10:57)
  Stockholm City (klockan 11:02)
  Stockholms södra (klockan 11:05)
  Årstaberg (klockan 11:08)
  Pendeltåget avgår från Stockholms central klockan 11:01 på spår 13 (istället för Stockholm City).

  Du som påverkas av de inställda avgångarna hänvisas till ett tidigare eller senare pendeltåg.

   

  ▪️ Alla pendeltågslinjer: Från och med måndag den 17 augusti till och med lördag den 12 december är det hösttidtabell som gäller inom pendeltågstrafiken.

  I och med övergången till hösttidtabell kommer det bli förändringar för vissa pendeltåg:

  Linje 41: Ett pendeltåg i varje riktning kommer att gå via Stockholm central, fjärrtågsspåren, måndag till fredag från och med den 31 augusti. Läs mer om det i meddelandet: Inställda avgångar och ändrad station för två pendeltåg på linje 41 från 31 augusti

  Linje 44 i Tumba: Precis som under våren är pendeltåg mot Kallhäll/Bro planerade att avgå från spår 2 i Tumba. Det är den plattform som tåg mot Södertälje centrum avgår ifrån.

  Linje 48: Från och med den 22 augusti får de två första tågen i varje riktning mellan Gnesta och Södertälje centrum nya avgångstider på lördagar och söndagar (vissa undantag finns). Läs mer om det i meddelandet: Nya avgångstider från 22/8 för fyra morgontåg mellan Södertälje centrum och Gnesta på helger.

  Sök din resa i förväg för att se avgångstiderna och om din resa påverkas. 

   

  ▪️ Pendeltåg linje 43: Tunnelbana och buss ersätter pendeltågen mellan Sundbyberg och Jakobsberg i båda riktningar på söndagsmorgnar

  Pendeltåg på linje 43 är inställda mellan Sundbyberg och Jakobsberg på söndagar från klockan 04:30 till klockan 08:20 på grund av banarbete. Det innebär att restiden blir ungefär 30 minuter längre än vanligt.

  Mellan Bålsta och Jakobsberg går pendeltågen i 30-minuterstrafik med nya avgångstider (cirka 2 minuters ändring) under den tid som banarbetet pågår.

  Så här går ersättningstrafiken:
  Buss 43 H kör mellan Jakobsberg och Hjulsta (Hjulsta torg, tunnelbanans blå linje 10).
  Buss 43 S kör Jakobsberg – Barkarby – Hjulsta (Tenstavägen, tunnelbanans blå linje 10) – Spånga och omvänt.

  Tunnelbanans blå linje ersätter mellan Hjulsta respektive Sundbyberg och T-Centralen (Stockholm City) i båda riktningar.

  Under året påverkas trafiken på Mälarbanan även av större arbeten. Dessa är planerade till:
  30 oktober-2 november

  ☝️ Upp 

   

   

  Säkra resor,

  Moovit

   

   

  källa: SL

  Previous