Επιστροφή
oasth

Προσωρινή τροποποίηση δρομολογίων λόγω έργων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων

February 25, 2019

  Τροποποιημένη διαδρομή θα ακολουθούν οι λεωφορειακές γραμμές 23 και 50 του ΟΑΣΘ εξαιτίας έργων διαμόρφωσης σχολικών δακτυλίων που εκτελούνται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Η προσωρινή τροποποίηση των δρομολογίων αποφασίστηκε μετά από σχετική διαβούλευση που προηγήθηκε με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών και την Τροχαία. H σχετική απόφαση (10/19 15-02-2019) του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) άρχισε να εφαρμόζεται από 18-2-2019, ενώ τα έργα στις οδούς Επταπυργίου, Χ. Μούσκου και Ελ. Βενιζέλου αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες.

  Αναλυτικά οι αλλαγές:

  Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, η Πολιτιστική Γραμμή Νο 50 θα στρίβει από την οδό Ακροπόλεως στη Λεωφόρο ΟΧΙ και κατόπιν στην οδό Ελ. Ζωγράφου, απ’ όπου θα επανέρχεται στην κανονική της διαδρομή. Όσον αφορά στη γραμμή Νο 23 “Ν.Σ. Σταθμός – Συκιές”, στην πρώτη φάση των έργων, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη, επηρεάζεται η μετάβαση προς Συκιές.

  Η διαδρομή που ακολουθεί είναι: υφιστάμενη διαδρομή μέχρι τη στάση “Λαοδηγήτρια”, επί της οδού Ιουλιανού. Κατόπιν, αριστερά Ολυμπιάδος έως Πλατεία Μουσχουντή και έπειτα ακολουθεί τη διαδρομή της γραμμής 28: Μετεώρων – Ελπίδος – Ελ. Βενιζέλου – Μεσολογγίου – Μ. Μερκούρη – Οδ. Φωκά – Επταπυργίου – υφιστάμενη διαδρομή γραμμής 23 έως στο τέρμα στις Συκιές.

  Στο τμήμα διαδρομής από την Πλ. Μοσχουντή μέχρι και την οδό Επταπυργίου θα εξυπηρετούνται οι υφιστάμενες στάσεις της γραμμής 28 για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα στην περιοχή της Πορτάρας (Απόφαση ΟΣΕΘ 12/2019 19-02-2019). Από την οδό Επταπυργίου και μέχρι το τέρμα Συκεών εκτελείται κανονικά η διαδρομή της γραμμής 23 και εξυπηρετούνται όλες οι υφιστάμενες στάσεις. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, στην οδό Ολυμπιάδος θα εξυπηρετείται η στάση “Κουλέ Καφέ” σε αντικατάσταση της ομώνυμης στάσης, στην οδό Θεοτοκοπούλου.

  Στη δεύτερη φάση των έργων, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, θα επηρεαστεί και η επιστροφή της γραμμής Νο 23, προς Ν.Σ. Σταθμό:

  Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει είναι: υφιστάμενη διαδρομή – Επταπυργίου – Ελ. Βενιζέλου – Δ. Ιπάτρου – Α. Κωνσταντόπουλου – Εράσμου – Χαρ. Μούσκου – Κλαυθμώνος – Ακροπόλεως – υφιστάμενη διαδρομή γραμμής 23. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, προς αντικατάσταση των στάσεων “Άγιοι Ανάργυροι”, στις οδούς Επταπυργίου και Χαρ. Μούσκου, θα τοποθετηθεί προσωρινή στάση στην οδό Κλαυθμώνος, μετά τη διασταύρωσή της με την οδό Χαρ. Μούσκου. Επίσης η στάση “Πλάτανος” επί της οδού Επταπυργίου θα εξυπηρετείται από την ομώνυμη στάση στην οδό Ακροπόλεως.

  Προηγούμενα