Back

Werken Gent: Trams 2 & 4

De Lijn voert op twee plaatsen asfalterings- en spoorvernieuwingswerken uit. Deze werken zullen dus gevolgen hebben voor de tramdiensten op lijn 4. Tegelijkertijd voert de Stad Gent vanaf 18 september 2023 ook werken uit op het Koophandelsplein, wat gevolgen heeft voor de tramdiensten op lijn 2.

Van maandag 18 september 2023 tot vrijdag 29 september 2023 worden de tramsporen in de Ledebergstraat en de Botermarkt met elkaar verbonden. Daarnaast wordt de tijdelijke halte in de Ledebergstraat verwijderd. De werkzone is het gedeelte van de Ledebergstraat tussen de nummers 36 (even zijde) of 63 (oneven zijde) en de kruising met de Hundelgemsesteenweg.

Werkzaamheden in de Clarissenstraat – Frère Orbanlaan

Betreffende de trams:

Tram 2 zal zijn normale route volgen.

Vanaf 1 september 2023 zal tram 4, door de combinatie van werken in de Clarissenstraat en de Ledebergstraat, het traject van tram 2 volgen van de wijk Zuid tot aan de halte Stelplaats Gentbrugge.

Bussen:

Tijdens de werken is er geen busverkeer mogelijk op de busbaan ter hoogte van de Frère-Orbanlaan.

Voor de duur van de werken zullen alle bussen die uit de stad komen een omleidingsroute volgen:

Alle lijnen ’50 en ’70 richting Gent-Sint-Pieters rijden via de Vlaanderenstraat, de Oudescheldestraat, de Kuiperskaai, de Franklin Rooseveltlaan en de Tentoonstellingslaan in de richting van hun normale route.

De lijnen L20 en L42-44-48 naar Ledeberg/Merelbeke zullen de bovenstaande route volgen, vertrekkende van de Franklin Rooseveltlaan via de Gustaaf Callierlaan, de Dierentuinlaan, Bellevue, en dan hun normale route vervolgen via de Hundelgemsesteenweg.

De N2 nachtbus (Zuid > Melle Leeuw) rijdt via de Zuidstationstraat, het Sint-Annaplein, de Lange Violettestraat en de Brusselsepoortstraat en vervolgt dan zijn normale route.

De N4 nachtbus (Zuid > Moskou / Brusselsesteenweg) zal ook passeren via de Oudescheldestraat, de Kuiperskaai, de Franklin Rooseveltlaan, de Gustaaf Callierlaan, de Dierentuinlaan, Bellevue, de Hundelgemsesteenweg en het Ledebergplein alvorens terug te keren naar zijn normale route.

Alle bussen naar de stad zullen als volgt rijden:

Tijdens fase 2 (18/09-29/09) volgen ze hun normale route.

Bron: De Lijn

Previous