Μαθητές ηγούνται στην προσθήκη της 100ης πόλης στην εφαρμογή

December 28, 2015

    Puebla_students

    Καθώς γιορτάζουμε το κατόρθωμα της 100ης πόλης της Moovit Κοινότητας, είναι μόνο ταιριαστό ότι λέμε την ιστορία αυτού του ειδικού έργου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Moovit ξεκίνησε το πρωτοποριακό αυτό έργο Κοινότητας μαζί με το Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey στη Puebla, Μεξικό. Πάνω από 40 εθελοντές φοιτητές εγγράφηκαν στο μάθημα Ανοικοδόμηση της ιδιότητας Πολίτη στο Πανεπιστήμιο το οποίο ενσωμάτωσε το Πρόγραμμα Χαρτογράφησης του συστήματος συγκοινωνίας της πόλης Puebla στο πρόγραμμα σπουδών με στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην τοπική κοινότητα. Οι μαθητές θριάμβευσαν στη χαρτογράφηση του συστήματος συγκοινωνίας της Puebla σε δύο μόλις μήνες.

    Το Πανεπιστήμιο ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδη για την ενσωμάτωση του έργου χαρτογράφησης στο μάθημα Ανοικοδόμηση της ιδιότητας Πολίτη, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα για το κοινό δεδομένα συγκοινωνίας στο Μεξικό, οι εθελοντές του πανεπιστημίου θα παρέχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες συγκοινωνίας στους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Το πρόγραμμα έδωσε στους μαθητές την επιλογή για διάφορους ρόλους, όπως επικεφαλής του προγράμματος, διαχειριστές του έργου ή γενικοί εθελοντές. Τη θέση του επικεφαλής του έργου ανέλαβε η Brenda Πλάτα, ο οποίος σπουδάζει Βιομηχανικό Σχεδιασμό. Εξέφρασε ένα εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, αφού προηγουμένως ήθελε να επινοήσει έναν τρόπο να εμφανίζει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για ειδικές πολιτιστικές διαδρομές στην Puebla. Εξέφρασε το πάθος της εκπληκτικά, «Για χρόνια ενδιαφέρομαι για την κινητικότητα. Υπάρχει μια προφανής έλλειψη πρόσβασης στην πληροφόρηση στην πόλη μας. Τώρα που η πληροφορία αυτή διαδρομών είναι διαθέσιμη, θα ωφελήσει τους κατοίκους της Puebla, τους τουρίστες και τους ξένους φοιτητές. ” Η Brenda ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη ολόκληρου του έργου, τη διαχείριση των λοιπών συμμετεχόντων, και ήταν η επαφή των φοιτητών με την ομάδα Moovit.

    Οι διαχειριστές του έργου – Cristian Alcorhas, Rubirena Vasques, Joseline Jimenez και ο Victor Cuateco – έπαιξαν επίσης βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του Προγράμματος. Για να ξεκινήσει το πρόγραμμα, οι μαθητές έπρεπε πρώτα να συγκεντρώσουν τις επίσημες πληροφορίες από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο δεν ήταν μικρό κατόρθωμα. Χαρτογράφησαν όλες τις γραμμές της πόλης, τόσο τις επίσημες όσο και τις μη επίσημες διαδρομές. Κάθε εθελοντής χαρτογράφησε κατά μέσο όρο τέσσερις γραμμές, και μαζί η ομάδα έχει προσθέσει σχεδόν 250 δρομολόγια για την πόλη. Ένας μαθητής, ο Daury, διευκρίνισε σχετικά με την εμπειρία του, “Μου άρεσε το Πρόγραμμα γιατί έμαθα κάποιες από τις διαδρομές και τις τοποθεσίες πολλών καταπληκτικών σημείων της πόλης, και το πιο σημαντικό τώρα είναι ότι ξέρω πώς να φτάσω εκεί.’’

    Η Moovit ομάδα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένη από την αφοσίωση όλων των μαθητών στο Πρόγραμμα. Η Brenda σημείωσε ακόμη, «Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις πολλούς μαθητές ενθουσιασμένους και να προσπαθούν να βελτιώσουν την κινητικότητα σε όλη την πόλη.” Χάρη στην επιτυχία στη Puebla, η ομάδα Κοινότητας εξερευνά την ιδέα της αναπαραγωγής αυτού του Προγράμματος σε περισσότερες πόλεις στο Μεξικό.

    Εάν έχετε μια ιδέα για ένα σχέδιο συνεργασίας παρόμοιο με το σχέδιο παραπάνω, θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς. Στείλτε μας ένα σύντομο e-mail στο community@moovitapp.com.

    Previous