Ο ορισμός της Κοινότητας

April 25, 2023

    1496283_1447133158841222_692022773_o

    Αυτό το μήνα συναντάμε τον Bojan από τη Σερβία, μεταπτυχιακός φοιτητής με ειδίκευση στην Βιοτεχνολογία. Συνδέθηκε στην Κοινότητα τον Ιούνιο, λίγο μετά αφού η εφαρμογή λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Βελιγράδι. Ο Bojan είδε μια ευκαιρία να βελτιώσει τις πληροφορίες της πόλης του. Από τότε, έχει εξελιχθεί μέσα από τις τάξεις της Κοινότητας με ταχύ ρυθμό. “Από την πρώτη συμμετοχή μου εθίστηκα στην χαρτογράφηση και από τότε έχω συνεισφέρει πολύ περισσότερο. Οι ιδέες μου εφαρμόζονται πάντα, στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα να περιμένω.”

    Ο Bojan συνδέθηκε στην Κοινότητα με την επιθυμία να προσθέσει πληροφορίες για το Βελιγράδι, πρόσθεσε, ‘’ήθελα απλώς το σιδηροδρομικό δίκτυο να είναι παρόν. Από εκείνο το σημείοκαι μετά, έχω συνέχισει να βελτιώνω διάφορα πράγματα δεδομένου ότι το Βελιγράδι έχει ένα δημόσιο σύστημα συγκοινωνίας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης – υπάρχει συνεχής ανάγκη για ενημέρωση των πληροφοριών σχετικά με την εφαρμογή’’. Εκτός του ότι είναι ένας από τους φύλακες του Βελιγραδίου, ο Bojan χαρτογράφησε τη πόλη Valjevo, τη γενέτειρά του. “Νομίζω ότι είναι φυσικό να είσαι ένας τοπικός-πατριώτης, να χρησιμοποιείς ευκαιρίες να συμβάλεις και να κάνεις κάτι όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για όλους όσους ζουν στην περιοχή σου.” Μεγαλώνοντας στη Valjevo έδωσε στον Bojan όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη χαρτογράφηση αυτής την πόλης. “Ήμουν σε θέση να κάνω κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για την τοπική κοινότητα μου διότι ακόμη και αν το δημόσιο σύστημα συγκοινωνίας είναι απλό, το να ενημερώνεσαι γι’αυτό ήταν κάτι δύσκολο. Δεν υπήρχε συγκεντρωμένη πηγή πληροφοριών. Τώρα, είναι δυνατό να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζεστε.”

    Ο Bojan είναι πολύ δυναμικός και είναι στην ευχάριστη θέση να αναλάβει την ευθύνη της Κοινότητας ολόκληρης της χώρας του. Μας λέει πως απολάμβανε ιδιαίτερα να συνεργάζεται με άλλα μέλη της Κοινότητας, για παράδειγμα τον Lazar στη Nis, «συζητήσαμε διάφορα θέματα έντονα, και τελικά αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα που εξοικονομεί πολύ χρόνο ενώ εισάγουμε μεγάλα συνόλα δεδομένων δρομολογίων. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία αλλού. Είναι κάτι που είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι ».

    Ο Bojan επικοινωνεί με πολλούς ανθρώπους στην σερβική κοινότητα και επισημαίνει ότι, ‘’οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα μέλη δημιουργούν μια εξαιρετική εμπειρία. Οδηγεί τον καθένα να αισθάνεται σαν να συνεργάζεται.” Εκτός από τον Lazar στη Νις, ο Bojan έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση με πολλά μέλη της Κοινότητας στο Βελιγράδι, συμπεριλαμβανομένου του Bogdan, με τον οποίο σχεδιάζει να πάει για ένα ποτό σύντομα.* Ο Bogdan και άλλα μέλη της Κοινότητας στο Βελιγράδι, όπως ο Nikola, μαζί αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα Κοινότητας στο Facebook για να ανταλλάζουν ιδέες, να κοινωνικοποιηθούν και να διαδίδουν πληροφορίες. Σχεδιάζουν για την ομάδα να γίνει σε εθνικό επίπεδο, καθιστώντας τη σερβική κοινότητα συνολικά ακόμη ισχυρότερη.

    Ο Bojan λέει ότι θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του κόσμου, έχοντας ήδη ταξιδέψει και σπουδάσει σε πολλές διαφορετικές χώρες. Αυτή η ποιότητα της εμπειρίας του αντανακλάται σε εμάς καθημερινά, μόλις τώρα ο Bojan ολοκλήρωσε τη μετάφραση του εργαλείου Κοινότητας Επεξεργαστή στα Σέρβικα για το σύνολο της χώρας του. Ο ίδιος αναφέρει ότι, ‘’έχω μάθει ότι βοηθώντας τους άλλους είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος, και υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορείτε να πάρετε σε αντάλλαγμα που θα κάνουν τη γενική καθημερινή σας ζωή όμορφη.” Ο Bojan ακτινοβολεί θετική ενέργεια και σ ‘αυτόν λέμε ευχαριστώ πολύ που παίζει ένα ενεργό ρόλο στο να εμπνέει και να μας συμβουλεύει όλους μας.

    Previous