Accesibilitatea pentru utilizatorii orbi – Un an mai târziu

April 24, 2017

  În eforturile noastre continue de a vă păstra la curent cu proiectele, poveștile și trendurile din sectorul de mobilitate, luna aceasta, pentru a marca aniversarea lansării funcțiilor de accesibilitate pentru cei cu orbi și cu deficiențe de vedere, revizităm proiectul.

  accessibilotysubway_(4177800749)

  Provocarea

  Imaginează-ți transportul public dacă ai fi orb sau ai avea probleme cu vederea. Cum ai putea să citeşti programul trenului sau când autobuzul este la un bloc distanță? Pentru cei de 40 milioane de persoane oarbe, această activitate reprezintă o adevărată provocare. Lary, un călător orb al transportului public din Baltimore, Maryland S.U.A, ne spune: “Să știi când să cobori din autobuz poate să fie problematic”.

  Moovit este aici să ajute. Înainte de Moovit, nu exista aplicație de transport public care să ofere suport adițional pentru comunitatea celor orbi care doreau să folosească transportul public. Bazarea numai pe anunțurile șoferului sau a celor din stații nu era viabilă. Anul trecut, Moovit a promis că va face aplicația mai ușor de utilizat pentru acești utilizatori și a realizat această promisiune cu noi funcții care să ajute utilizatorii orbi și cu probleme vizuale.

  Dezvoltarea Funcțiilor

  În martie 2016, Moovit a făcut posibil pentru cei oribi să folosească Moovit prin intermediul VoiceOver pentru iOS și TalkBack pentru Android. Pentru a crea aceste funcții, Moovit a lucrat cu un developer orb, Adi Kushnir, care a oferit propria experiență în calitate de călător orb pentru a se asigura că aplicația va putea fi folosită fără probleme de utilizatorii orbi. Cu integrarea de accesibilitate, utilizatorii orbi pot ține degetul pe ecran pentru a auzi fiecare buton sau icoană de pe ecran. Acest lucru îi ajută să navigheze fără probleme prin aplicație și le permite să folosească aplicația cu ușurință. Prin intermediul funcției de Direcții LIve, aceștia pot obține direcții pas cu pas de genul direcțiilor de tip GPS pentru întreaga călătorie, ba chiar să primească alerte pentru coborârea la momentul potrivit din autobuz.

  Impactul – Perspective de la utilizatorii Moovit după un an

  During the past year Moovit has received feedback from all corners of the globe about the integrated accessibility features. For example, Leonardo, a Moovit user from Franco de Rocha in Brazil told us, “The change in the application’s usability with the accessibility implementations was really a 95% overhaul and I’ve never seen a development team improve an application so much as Moovit did.”  Sam, another Moovit user from the East Midlands in the UK told us about his newfound freedom as a result of the features, “If I need to travel to an unfamiliar area, I can simply open Moovit and plan a route from my door to the destination.” After using the new accessibility features, Larry from the US described his experience, “The app takes the guesswork out of knowing when to exit the bus with real-time notifications that inform you of when you’re getting close to your desired destination…I know exactly when to exit the bus, hence enhancing my independence…”

  Pe parcursul anului trecut, Moovit a primit feedback de pe tot globul despre funcțiile de accesibilitate. De exemplu, Leonardo, un utilizator Moovit din Franco de Rocha (Brazilia) ne-a spus: “Modificările pentru uzabilitatea aplicației cu implementările de accesibilitate a necesitat o revizuire de 95%. Nu am văzut o echipă de dezvoltare care să îmbunătăţească o aplicație așa cum au făcut-o cei de la Moovit”. Sam, un alt utilizator din UK, ne-a spus că a descoperit libertatea de a călători: “Dacă e nevoie să călătoresc într-o zona necunoscută, pot să deschid simplu aplicația Moovit și să planific o călătorie de la ușă până la destinație”. Larry din SUA ne-a descris experiența: “Aplicația scoate ghicitul din ecuație de când cu notificările în timp real care te anunță când te apropii de destinație…știu exact când să cobor, prin urmare, consolidându-mi independenţa”.

  Încorporarea funcțiilor de accesibilitate este importantă pentru noi la Moovit și căutăm mereu noi modalități de a intensifica utiliatea aplicației. Dacă ai idei despre cum putem ajuta mai multe persoane prin aplicație, trimite-ne un feedback pe adresa support@moovitapp.com.

  Previous