Πρεσβευτές χωρίς Σύνορα

December 20, 2016

  Το Νησί – Barbados
  Το Μπαρμπάντος είναι νησί στην Ανατολική Καραϊβική που ήταν μια βρετανική αποικία μέχρι το 1966, όταν το νησί τελικά έγινε ανεξάρτητο κράτος. Το νησί εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στους Βρετανούς τουρίστες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων, και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μέσο όρο 40.000 τουριστικών επισκέψεων μηνιαίως. Του νησί έχει πληθυσμό σχεδόν 300.000, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει στη ζωντανή πρωτεύουσα Bridgetown. Ιστορικά, η οικονομία του νησιού εξαρτόταν από την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια η τοπική οικονομία έχει επεκταθεί στους τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σημασία ενός καθαρότερου και πιο πράσινου περιβάλλοντος και έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για τη διατήρηση κοραλλιογενών υφάλων που περιβάλλουν το νησί. Τα εικονική μπλε και κίτρινα λεωφορεία του Μπαρμπάντος εξυπηρετούν το γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα καλύπτουν το μαθητικό πληθυσμό του νησιού, αφού τα παιδιά του σχολείου ταξιδεύουν ακόμα και δωρεάν, όταν φορούν τις σχολικές στολές τους.

  barbados4newsletter

  Η Ιστορία – Μια Νέα Εποχή Χαρτογράφησης
  Όταν συζητήθηκε η ιδέα ότι η διεθνής ομάδα Πρεσβευτών του Moovit μπορούσε να αποτελείται από μέλη από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να αξιοποιήσει τις ικανότητές χαρτογράφησης τους και να βοηθήσουν ανθρώπους κάπου αλλού από τον τόπο τους, υπήρχε έντονος ενθουσιασμός από την ίδια την ομάδα. Πολλοί Πρεσβευτές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα τρόπο χαρτογράφησης γνωστό ως Απομακρυσμένη Χαρτογράφηση; Αυτό αναφέρεται στη χαρτογράφηση από μακριά και γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επωφεληθείς άμεσα από τις ενέργειές σου αλλά μάλλον κάποιος που δεν έχεις συναντήσει ποτέ θα επωφεληθεί και είναι απίθανο ακόμη και να ξέρουν ότι πρέπει να σε ευχαριστήσουν. Αυτό είναι ένα αυθεντικό παράδειγμα της ανιδιοτελούς ωφελιμισμού! Όταν η πρόταση της Απομακρυσμένης Χαρτογράφησης δημοσιεύτηκε στην παγκόσμια ομάδα Πρεσβευτών στο facebook, πολλά μέλη ανέλαβαν την έρευνα να εντοπίσουν κατάλληλες τοποθεσίες. Ορίσαμε ως κατάλληλο ένα μέρος με μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση η ομάδα εύκολα online και ένα μέρος όπου οι δυνατότητες σχεδιασμού ταξιδιών δεν ήταν ακόμη διαθέσιμες. Οι Πρεσβευτές συζήτησαν πολλές επιλογές και ήταν ο Marcio από τη Βραζιλία που πρότεινε το νησί Barbados που πληρούσε όλα τα παραπάνω κριτήρια.

  Για την πρώτη εμφάνιση αυτής της σπουδαίας πολυπολιτισμικής ομάδας που τώρα αποκαλούμε ως Moovers χωρίς Σύνορα, 6 Πρεσβευτές ο καθένας από διαφορετική χώρα, συμμετείχαν στη χαρτογράφηση ολόκληρου του νησιού Barbados των 84 δρομολογίων λεωφορείων. Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε όλους ονομαστικά, Sinisa από την Κροατία, Milos από τη Σερβία, Marcio από τη Βραζιλία, Μάριος από την Ελλάδα, Gerard από την Ισπανία και Bogdan από τη Ρουμανία. Η ομάδα χρειάστηκε μόλις 2 εβδομάδες για να χαρτογραφήσει το δίκτυο δρομολογίων του νησιού με άψογο συντονισμό. Μαζί αποφάσισαν ποιος θα χαρτογραφήσει την κάθε διαδρομή, αντάλλαξαν ιδέες και πιθανές λύσεις όταν εμφανίστηκαν προβλήματα. Καθώς καρποφόρησε το πρώτο έργο του είδους του στην Moovit Κοινότητα, η Community Manager Gabriella ανέφερε, “Είναι πηγή έμπνευσης πώς συνεργάτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να βοηθήσουν τους άλλους. Είμαι τόσο περήφανη να είμαι μέρος σε μια τέτοια απίστευτη κοινότητα!” Χάρη στην ομάδα Barbados είναι τώρα διαθέσιμο το νησί στην εφαρμογή και ανοικτή στο κοινό να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να προσθέσει αξία στο δίκτυο με χαρακτηριστικά στην εφαρμογή, όπως επεξεργασία στάσεων και οι νησιώτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στην χαρτογράφηση της Κοινότητας.

  Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ιστορίες των Moovers χωρίς σύνορα όπως η παραπάνω το νέο χρόνο.

  Previous