Ambasadors bez granica

December 21, 2016

  Ostrvo – Barbados
  Barbados je istočno Karipsko ostvro koje je bilo Britanska kolonija sve do 1966. kada se konačno proglasila nezavisnom državom. Ostrvo je još uvek jako popularno među Britanskim turistima, između ostalih nacionalnosti. Prosečno oko 40,000 turista posećuje sakog meseca. Od ukupne populacije od 300,000 ljudi koji žive na Barbadosu, trećina živi u glavnom gradu, Bridžtaunu. Istorijski, ekonomija Barbadosa je zavisila od uzgoja šećerne trske, ali u poslednjih 30 godina, lokalna ekonomija je proširila turističke i proizvođačke pogone. U skorašnjim godinama, vlada je počela da prepoznaje značaj čistije i zelenije okoline, a ogromne napore ulažu u očuvanje koralne zalive koji okružuju ostrvo. Barbadosovo previdni plavi i žuti autobusi služe većinu populacije, naročito studente, jer studenti i đaci putuju besplatno samo noseći svoju školsku uniformu.

  barbados4newsletter

  Priča – Nova era mapiranja
  Kada se došlo na ideju da grupa Internacionalnih Ambasadora Moovita mogu doći iz svih krajeva sveta, kako bi iskoristili svoje oštro mapiranje i da pomognu ljudima negde drugo, lokalno se pričalo. Nekoliko Ambasadora su bili spremni da prionu na posao; ovo se odnosi na unos podataka ne zbog njih samih, već kako bi pomogli nekome koga nisu u životu sreli. Ovo je autentični primer nesebičnog ultraentuzijazma! Kada smo predstavili ovu ideju našim ambasadorima na fejsbuk grupi, nekoliko članova je uzelo na sebe da istraže moguće lokacije za mapiranje. Definisali smo podatke, kao grad sa pouzdanim informacijama kojima se može lako pristupiti. Ambasadori su pričali i vodili debatu za najboljom opcijom, a Ambasador Marcio iz Brazila je dosao sa pobedničkom idejom da se mapira Barbados, sa svim pomenutim gore uslovima.

  Kako bi smo prikazali ovu neverovatnu multikulturalnu sinergiju grupe, nazvali smo ih Mooveri bez granica 6 Ambasadora, svaki iz druge države, su bili uključeni u mapiranje celog ostrva Barbadosa, sa 84 autobuske linije. Želeli bi smo da ih sve pomenemo po imenu: Sinisa iz Hrvatske, Milos iz Srbije, Marcio iz Brazila, Marios iz Grčke, Gerard iz Španije i Bogdan iz Rumunije. Timu je bilo potrebno samo 2 nedelje da kompletnu mapu ostrva pokrije informacijama. Zajedno, odličili su ko će od njih šta da mapira, razmenili su ideje i potencijalna rešenja; kada je nastala neka dilema. Pošto je ovo bio prvi projekat ove vrste, pitali smo Menadžera zajednice Gabrijelu: “Inspirativno je videti kako Ambasadori širom sveta mogu da se slože i zajedno upotrebe svoje veštine kako bi pomogli drugima. Veoma sam ponosna što sam deo ovako neverovatne zajednice”! Zahvaljujući timu, Barbados je sada dostupan u mobilnoj aplikaciji, i otvoren je za javnost da iskoriste svoje lokalno znanje i dodaju vrednosti od značaja ovoj mreži kao što su stajališta, i svim ostvrljanima želimo dobrodošlicu u Zajednicu mapiranja.

  Pratite nas za još više inspirativnih Moovera bez granica kao što su bili ovi, i naredne godine.

  Previous