Geri
General Updates LP

Ankara'da Bisiklet Yolu için Geri Sayım

    Her geçen gün nüfus ve trafik yoğunluğunun arttığı Başkent’te ulaşım politikası değişikliği için düğmeye basıldı. Daha ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım imkanı sağlayacak Bisiklet Yolu Projesi ile aynı zamanda hava ve gürültü kirliliğiyle mücadele ve trafik sıkışıklığına alternatif çözüm sağlayacak projenin 1. etabı için ilk kazmanın 26 Şubat Çarşamba günü vurulacağı açıklandı.

    BİSİKLET YOLU 1. ETAP İNŞAATI HIZLA TAMAMLANACAK        

    Başkentlilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan proje sayesinde Ankara’da yakıt kullanımı ve emisyon oranı da azalacak.

    İklim değişikliği uyum çalışmalarına da önemli katkı sağlayacak 53,6 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi’nin 1. etap çalışmaları, Milli Kütüphane-Ankara Üniversitesi güzergahında gerçekleştirilecek. 3,5 kilometrelik güzergahın inşaat çalışmaları trafik düzenini aksatmadan hızla tamamlanacak.

    BAŞKENT’TE BİSİKLET KULLANIMI ARTACAK

    Ankara’da bisiklet kullanımını artırmayı ve bisiklet kültürünü oluşturmayı amaçlayan bu proje ile, metro ağı da bisiklet yolu projesi ile entegre edilecek.

    Güvenli bisiklet yolları, yaya bölgeleri ve yürüyüş yollarının planlandığı proje güzergahında 10 üniversite kampüsü, 2 sanayi bölgesi, 30’un üzerinde kamu kuruluşu, 40’ın üzerinde okul ve spor kompleksi, hastaneler, alışveriş merkezleri ve birçok yeşil alan bulunuyor.

    Toplam 410 bin kişinin ikamet ettiği bisiklet yolu güzergahında 109 bin genç nüfus yaşarken, güzergah üzerinde yer alan kampüslerde ise 322 bin öğrenci eğitim görüyor.

    53,6 kilometrelik bisiklet yolu;

    • Milli Kütüphane-Ankara Üniversitesi
    • AKM-Ankara Büyükşehir Belediyesi
    • MTA-TOBB Üniversitesi
    • Eryaman-Batı Güzergahı
    • Eryaman-Göksu Güzergahı
    • Ümitköy-Etimesgut Güzergahı
    • Batıkent-İvedik Güzergahı
    • Hacettepe-ODTÜ-Bilkent-Mustafa Kemal Mahallesi
    • Sıhhıye-Cebeci

    güzergahlarından oluşacak. İlk etap inşaatının bitirilmesinin ardından 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenen 50,1 kilometrelik kalan güzergahın; teknik çizim, etüt, analiz ve mühendislik, yapısal ve bitkisel peyzajına yönelik projelendirme çalışmaları hızlandırılacak.

    Kaynak: ego.gov.tr

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki