Geri
General Updates LP

Ankara'da YKS'ye Girecek Öğrenciler ve Sınav Görevlilerine Ulaşım Ücretsiz

June 26, 2020

    Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını sebebiyle eğitimlerine ara vermek durumunda kalan öğrencilerin, abonman kartlarında oluşan mağduriyeti giderdi. Başvuru yapan 7 bin 5 öğrencinin abonman kartlarına kullanmadıkları biniş ücretini bakiye olarak iade eden EGO Genel Müdürlüğü, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler başta olmak üzere veliler ve sınav görevlilerine toplu taşıma araçlarında ücretsiz hizmet verecek.

    15 Mart 2020 tarihinden önce geriye dönük geçerlilik süresini 30 gün içerisinde yaptırmış olan ve 16 Mart 2020 tarihi saat 23.59’dan sonra kartını hiçbir şekilde kullanmamış 7 bin 5 öğrenciye toplam 366 bin 263 TL olan iade ücreti bakiye olarak yüklendi.

    YKS’YE GİRECEKLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

    Öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri; Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde EGO otobüsleri, ANKARAY ve Metro’dan ücretsiz yararlanabilecek.

    YKS için 1. oturumun yapılacağı 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 ile 28 Haziran Pazar günü 2. oturumun yapılacağı saat 10.15 ve 3. oturumun yapılacağı 15.45 saatlerinde toplu taşıma araçları öğrencilerin sınav yerlerine kolayca ulaşabilmeleri amacıyla tam kapasite hizmet verecek.

    Moovit ailesi olarak sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar dileriz.

     

    Kaynak: ego.gov.tr

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki