O Europă mobilă

November 27, 2016

  Orașul – Minsk, Bielorusia

  Minsk, capitala Belarusului, a fost fondată oficial în 1067 șinpe parcursul mileniului trecut a fost parte din Lituania, Polonia și Rusia. În 1941, Germania Nazistă a invadat orașul, dar locuitorii au rezistat , 80% din case fiind distruse, iar populația fiind diminuată la 50 000 locuitori. Rezistența orașului nu a trecut neobservată, acesta primind premiul onorific sovietic de Oraș Erou pentru curaj extraordinar în 1974. Orașul a fost reconstruit după stilul arhitectural stalinist, cu bulevarde mari, piețe întinse și clădiri uniforme. Sfârșitul Războiului Mondial a marcat industrializarea și creșterea rapidă a orașului. De la căderea comunismului, au fost numeroase îmbunătățiri asupra infrastructurii orașului și sistemului de transport în comun pentru a ajuta populația în creștere. Astăzi, cei doua milioane de locuitori pot călătorii oriunde datorită unui sistem de tramvaie, troleibuze, linii de metrou care conectează centrul orașului de suburbii, alte orașe din Belarus sau din estul Europei.

  belarus-tram

  Ambasadorul – Anton

  Anton, Ambasadorul Comunității Sin capitala Belarusului lucrează în cadrul unui ONG. Acesta este responsabil de dezvoltarea și implementarea proiectelor finanțate de UE în domeniul transportului urban. “Inovațiile în materie de transport joacă un rol important pentru mine… Călătoresc foarte mult prin Belarus și în Europa”. Cu profesionalismul lui Anton, pare natural că ar găsi Moovit și Comunitatea: “Este un bun exemplu despre cât de muncitori pot fi oamenii când le oferi uneltele corecte (Editorul)”. Anton a descărcat inițial Moovit, dar nu a folosit aplicația foarte mult, dar acest lucru s-a schimbat când a călătorit în Olanda. “Am fost impresionat de cât de folositoare poate fi și cât de ușor am călătorit în țară datorită Moovit. După această călătorie, am vrut să fac călătoritul în Belarus la fel de ușor”, ne spune acesta. Fiind conștient de complexitatea sistemului de transport public din oraș, acesta punctează că in cadrul comunității, “…principala provocare a fost să îi inspire pe editori că orice problemă poate fi fixată”. Acesta plănuiește deja următoarea misiune, aceea de a conecta orașele satelit de zona metropolitană Minsk. Implicarea lui Anton în Comunitate este extins peste orașul Minsk, acesta conectând Moovit cu unele agenții de transport din Belarus. “Anton a fost și continuă să fie un ajutor în comunicarea dintre Moovit și agențiile de transport din Belarus”, spune Managerul Comunității Gabriella. Anton vorbește cu mândrie despre orașul Polotsk. “Înainte de Moovit, orașul nu avea o aplicație de transport public, dar acum o are pe cea mai bună!”

  În final,  Anton crede că viitorul este unul strălucit pentru utilizatorii din Belarus, “Doar câteva orașe sunt disponibile în Moovit, deci aplicația se poate răspândi cu ușurintă in toată țara.”

  Previous