Αυτόνομοι Στόλοι Οχημάτων από το Μέλλον

March 26, 2017

  Στη συνεχή προσπάθειά μας για να σας κρατήσουμε ενημερωμένους με τα έργα, τις ιστορίες και τις τάσεις από όλο τον τομέα της κινητικότητας, συνοψίζουμε τη δυναμική των αυτόνομων οχημάτων στο πλαίσιο της εμπειρίας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με μια Πολιτική από τη Διεθνή Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) .

  AV.Australiaexample

  Navya Αυτόνομο Λεωφορείο στη South Perth, Δυτική Αυστραλία

  Αρκετές εταιρείες που αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα (AVS) υποστηρίζουν ότι τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για χρήση μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) συζήτησε πρόσφατα τη δυναμική αυτών των οχημάτων για τη βελτίωση της εμπειρίας κινητικότητας για όλους στη Πολιτική τους. Η UITP πιστεύει ότι αν τα AVs διατίθενται προς χρήση σε κοινούς στόλους, όπως ‘robo-taxis’, mini-buses ή σε στόλους car-sharing, θα μπορούσαν να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των αυτοκινήτων στο δρόμο, επιτρέποντας την καλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ απομακρυσμένων περιφερειακών περιοχών και αστικών κέντρων. Θα μπορούσαν επίσης να λύσουν το σημερινό πρόβλημα πρώτο / τελευταίο μίλι προσφέροντας λύσεις κινητικότητας από πόρτα-σε-πόρτα.

  Δυνατότητα για Βελτιωμένη Κινητικότητα για όλους

  Σύμφωνα με τη Πολιτική της UITP, αρκετές πρόσφατες μελέτες στη Γερμανία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ, δείχνουν ότι τα AVs θα μπορούσαν να επιτρέψουν την κινητικότητα για όλους τους πολίτες για να μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε προορισμό με 80% λιγότερα οχήματα στους δρόμους από ό, τι σήμερα. Οι δημόσιες υπηρεσίες μεταφορών θα μπορούσαν να γίνουν πιο αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής της κυκλοφορίας, όταν η ζήτηση είναι συνήθως στο υψηλότερο σημείο της, να προσφέρουν λειτουργία 24/7 και να είναι πιο αποδοτικές. Αυτή η σημαντική μείωση των αυτοκινήτων στους δρόμους θα σήμαινε σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις μας και έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Χωρίς την ανάγκη για μεγάλες ποσότητες χώρου στο δρόμο για πάρκινγκ, θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους ανθρώπους να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο στις πόλεις μας. Επιπλέον, αν οι στόλοι των κοινών οχημάτων λειτουργούν σε πόλεις μας, η ανάγκη για τα άτομα να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα αυτοκίνητο θα καταστεί άνευ σημασίας.

  Βελτιωμένη Ασφάλεια

  Η τεχνολογία των AVs σημαίνει επίσης ότι τα πρότυπα οδήγησης θα βελτιστοποιηθούν αλγοριθμικά για το σχεδιασμό διαδρομής και την ταχύτητα μετακίνησης. Αυτοί οι αλγόριθμοι, σε συνδυασμό με τα συστήματα αισθητήρων σε αστικές περιοχές,σημαίνουν μια μείωση κατά 90% των ατυχημάτων με αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο αφαιρώντας το ανθρώπινο λάθος από την εξίσωση οδήγησης. Για να το θέσουμε σε προοπτική, στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο, αυτό μεταφράζεται σε 300.000 θανάτους που θα αποτραπούν κάθε δεκαετία.

  Σύμφωνα με τη Πολιτική, τα οφέλη αυτά θα υλοποιηθούν πλήρως μόνο εάν τα AVs γίνουν κοινόχρηστα, συμπληρώνοντας ένα αποτελεσματικό σύστημα δημόσιων μεταφορών υψηλής χωρητικότητας, και δεν ακολουθήσουν το παραδοσιακό μοντέλο της ιδιοκτησίας.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές στην κινητικότητα.

  Previous