Flotele Autonome ale Viitorului

March 26, 2017

  În efortul nostru continuu de a vă păstra actualizați cu proiectele, poveștile și trendurile din sectorul de mobilitate, vom sumariza potențialul vehiculelor autonome pentru transportul public în concordnață cu Asociația Internațională de Transport Public (UITP).

  AV.Australiaexample

  Autobuzul Autonom Navya în South Perth, Vestul Australiei

  Mai multe companii care lucrează la crearea de vehicule autonome (AVs) afirmă că acestea pot fi gata de implementare în numai patru ani. Asociația Internațională de Transport Public (UITP) a discutat recent potențialul acestor vehicule de a îmbunătăți experiența transportului în comun. UITP consideră că, în cazul în care AVs vor fi folosite în flote partajate precum “taxiuri robotizate”, mini autobuze sau flote de mașini partajate, ar putea reduce dramatic numărul de mașini, permite o mai bună conectivitate între locații la distanță și centre urbane. Ele ar putea sparge, de asemenea, prima / ultima problemă oferind soluții de mobilitate door-to-door.

  Potențialul Îmbunătățirii Mobilității pentru toți

  În conformitate cu cele zise de UITP, studii recente din Germania, Portugalia și SUA arată că AV pot să asigure transportul tuturor cetățenilor către orice destinație folosind cu 80% mai puține vehicule prezente pe drumurile publice. Serviciile de transport publice pot fi mai eficiente în orele de vârf când solicitările de transport sunt cele mai ridicate, oferind operațiuni 24/7 la costuri mult reduse. Această reducere majoră a mașinilor va duce la îmbunătățirea aerului prin reducerea noxelor și la eliminarea congestionării traficului. Fără nevoia locurilor de parcare, aceste spații for putea fi folosite pentru pietoni și cicliști.

  Siguranță îmbunătățită

  Tehnologia vehiculelor autonome înseamnă că modalităţile de condus vor fi optimizate algoritmic pentru planificarea rutelor și a vitezei de deplasare. Acești algoritmi combină sisteme senzoriale plasate în tot orașul, fapt ce ar putea însemna o reducere de până 90% a accidentelor din trafic prin eliminarea erorilor umane. Numai în SUA sunt peste 300.000 de decese cauzate de accidentele rutiere.

  Citește mai mult despre viitoarele modificări în mobilitate

   

  Previous