Geri
Weather LP

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

January 21, 2022

     

    İSTANBUL İÇİN KAR TEDBİRLERİ ALINDI

    İstanbul’un Cuma gününden itibaren, İzlanda alçak basın sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. İstanbul’un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile’de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı olacak. Devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek.

    TOPLU ULAŞIM KESİNTİSİZ HİZMET VERECEK

    İstanbul’un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendiriliyor. Yoğun kar yağışı ihtimaline vatandaşların özel araçları yerine toplu ulaşımı kullanmaları tavsiye ediliyor. İETT otobüsleri, raylı sistemler ve vapurlar, İstanbul genelinde seferlerine kesintisiz devam edecek. Talep olan hatlarda ek seferler konulacak. Tramvay hatlarında ve açık alanda bulunan metro istasyonlarında istasyon girişlerinde tuzlama çalışmaları yapılacak. Açık raylı sistemlerin tüm istasyonlarında kar temizleme ve küreme için kar küreği bulunduruluyor. Tramvaylardaki katener (elektrik besleme) sistemlerinin donmasını engellemek amacıyla geceleri yolcusuz tedbir seferleri yapılıyor. Deniz ulaşımında olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek iptaller, sosyal medya hesaplarından anında duyurulacak. Ayrıca Şehir Hatlarının iptal edilen seferlerini anlık olarak bu linkten takip edebilirsiniz: https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/duyurular/iptal-seferler-747

    METROBÜS HATTINDA 33 İŞ MAKİNASI GÖREVDE OLACAK

    Metrobüs güzergahı boyunca iş makineleri ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için hazır bekleyecek. Metrobüs hattı ve garajlarında; 27 kar küreme, 6 adet solüsyon, 6  çekici, 4 kurtarıcı vinç aracı ve 122 personel görev yapacak.  Köy yollarını açık tutmak için 142 kepçeli traktör görevlendirilirken, 11 vinç ve kurtarıcı da görev başında olacak.

    ALO 153, 7/24 İHBARLARA ANINDA YANIT VERECECEK

    İBB Alo 153 Çözüm Merkezi, telefon ve bilgisayar başında vatandaşların taleplerini yakından takip edecek.  İstanbulluların ALO 153’ e ileteceği ihbarlar, anında ilgili birimi aktarılacak. Ara arterler, kaldırım ve yollarda yaşanan aksaklıklar ilçe belediyelerine iletilecek.

    YENİ ve DEĞİŞEN İETT HATLARI

    • Eğitim öğretim yılının ara tatil döneminin başlayacak olması nedeniyle, KM18 Sabancı Üni./Medeniyet Üni. – Pendik Metro/Kartal hattında 24.01.2022 – 28.02.2022 tarihleri arasında, KM28 Okan Üniversitesi – Pendik Metro/YHT – Kartal hattında 24.01.2022 – 14.02.2022 tarihleri arasında hizmet verilmeyecektir.
    • 18A Sultanbeyli – Acıbadem Metro ve 18M Sultanbeyli Mimarsinan – Uzunçayır Metrobüs hatlarının güzergahları 19.01.2022 Çarşamba günü itibariyle Harem’e uzatılmış olup; 18A hattı Sultanbeyli – Acıbadem Metro/Harem ve 18M hattı Sultanbeyli Mimarsinan – Uzunçayır Metrobüs/Harem güzergahında hizmet vermektedir.
    • Sultangazi Tuz Deposunda tahsis edilen peron alanının kullanıma hazır hale gelmesi sebebiyle Yunus Emre ve Esentepe peron alanlarından kalkış yapan; 38, 38B, 49G, 49GB, 49, 88, 88A, MK49, 36ES, 399C ve ST36 numaralı hatlar 22.01.2022 (Cumartesi) tarihinden itibaren, Sultangazi Tuz Deposunda tahsis edilen peron alandan hizmet vermeye başlayacaktır.
    • 37A Alibeyköy Metro – Edirnekapı Metrobüs hattı; ALİBEYKÖY METRO -ALİBEYKÖY ANADOLU LİSESİ-YILDIZTABYA ESENTEPE-GAZİ.O.PAŞA BELEDİYE-HALİTPAŞA CADDESİ-RAMİ-DEMİRKAPI-ŞEHİTLİK-EDİRNEKAPI güzergahında, 39M Alibeyköy Metro – Edirnekapı Metrobüs hattı ise; ALİBEYKÖY METRO – ALİBEYKÖY – EYÜPSULTAN DEVLET HASTANESİ – EYÜPSULTAN – DEMİRKAPI – ŞEHİTLİK – EDİRNEKAPI güzergahında 18.01.2022 (Salı) tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı.

    METRO İSTANBUL SÖMESTR ETKİNLİKLERİ

    Kaynak: ibb.istanbul,  iett.istanbul, twitter.com/sehir_hatlari, twitter.com/metroistanbul/

    Önceki