Από την Κροατία και πέρα

April 24, 2016

    Zagreb_Night

    Αυτή τη φορά ακούμε από ένα πολύ ιδιαίτερο μέλος της κοινότητας, τον Sinisa ο οποίος είναι Μηχανικός Υπολογιστών από το γοητευτικό Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας. Ο Sinisa πέρασε μερικές μέρες στο Ισραήλ για εργασία τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όπου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το Moovit για να περιηγηθεί στη πόλη. Όταν επέστρεψε στην Κροατία ήταν πρόθυμος να δει πώς η εφαρμογή συγκρίνεται με το Ζάγκρεμπ, αλλά δυστυχώς η υπηρεσία δεν ήταν ακόμη διαθέσιμη. Ο Sinisa το πήρε πάνω του, ως πηγή εθνικής υπερηφάνειας να προσθέσει τις γραμμές συγκοινωνίας της πόλης στην εφαρμογή. Ο ίδιος αναφέρει για την εμπειρία του, “Ήταν διασκεδαστικό, έμαθα πολλά και το είδα σαν μια ευκαιρία για να βοηθήσω άλλους Κροάτες να βοηθήσουν τον εαυτό τους!”

    Ο Sinisa μίλησε εκτεταμένα για την πλατφόρμα Επεξεργαστής Κοινότητας, “Το περιβάλλον είναι διαδραστικό και γίνονται βελτιώσεις συχνά κάτι που απλουστεύει τα πάντα κατά την εισαγωγή δεδομένων.” Όταν προσθέτει τις γραμμές τραμ του Ζάγκρεμπ, ο Sinisa σημειώνει πώς ανακάλυψε συγκεκριμένη χρήση για την λειτουργία αυτόματο σχήμα. Ωστόσο, η απλότητα των εργαλείων που ο Sinisa χρησιμοποίησε για τη δημιουργία των δεδομένων μεταφοράς δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να υποτιμήσουν τα εξαιρετικά προσωπικά επιτεύγματα του! Ο Sinisa χαρτογράφησε μόνος του 409 διαδρομές της πόλης του με απίστευτο ζήλο. Στη κορυφή της προσπάθειάς του δημιούργησε 16 ολόκληρες διαδρομές σε μια μέρα. Ο ήρωας των δημόσιων μεταφορών του Ζάγκρεμπ άγγιξε ένα απρόβλεπτο όφελος της χαρτογράφησης της πόλης του: ‘’την ευκαιρία του να γνωρίσεις τα μέρη της πόλης που δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα.” Ο Sinisa επεκτάθηκε σε αυτό λέγοντάς μας για ένα από τα αγαπημένα πράγματα του στην πόλη, μια εγκατάσταση του ηλιακού συστήματος με τους πλανήτες εξαπλωμένη σε όλο το Ζάγκρεμπ. “Μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να τα βρείτε όλα.”

    Ο Sinisa ελέγχει ότι η εφαρμογή είναι ενημερωμένη και σημειώνει ότι όταν ζούσε στην καρδιά της πόλης για 12 χρόνια, “Το Moovit θα είχε βοηθήσει πολύ!” Χάρη στις απίστευτες προσπάθειες του Sinisa, η πόλη του Ζάγκρεμπ ξεκίνησε στην εφαρμογή στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και 790.000 κάτοικοι της πόλης μπορούν πλέον να επωφεληθούν από την υπηρεσία. Ξέρει ότι καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, οι πληροφορίες της πόλης μπορεί ακόμη και να τελειοποιηθούν από την γνώση του πλήθους για τις τοπικές διαδρομές. Από την έναρξή του Ζάγκρεμπ, ο Πρεσβευτής Κοινότητας Sinisa ήταν απασχολημένος προσπαθώντας να συγκεντρώσει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για τις δημόσιες συγκοινωνίες για την πόλη Split στην όμορφη ακτή Δαλματίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και ακόμη και τώρα την πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο. Στον Sinisa λέμε ευχαριστώ, για τη λήψη αυτής της αποστολής στην καρδιά του και που βοηθάει πολλούς χρήστες σε ολόκληρη την περιοχή.

    Previous