Συνδέουμε Ανθρώπους για έναν πιο Έξυπνο Κόσμο

May 28, 2017

  Η πόλη – Hong Kong

  Campo Grande.jnp

  Το Hong Kong, στη νοτιοανατολική Κίνα, είναι μια αυτόνομη περιοχή ιστορικά γνωστή για το ζωντανό λιμάνι της. Σήμερα η πόλη είναι εξίσου διάσημη ως ένας πυκνοκατοικημένος, με ουρανοξύστες κοσμοπολίτικος παγκόσμιος οικονομικός κόμβος και είναι επίσης δημοφιλής στους τουρίστες ως προορισμός ακριβών αγορών. Πάνω από το 90% των 7,5 εκατομμυρίων πολιτών του Χονγκ Κονγκ μετακινούνται καθημερινά με τις δημόσιες συγκοινωνίες – ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό παγκόσμιων προτύπων και βεβαιώνει γιατί η πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες είναι πρωταρχικής σημασίας για τη λειτουργικότητα της πόλης.

  O Πρεσβευτής

  1023_1

  Ο Πρεσβευτής Emil και η Jojo, από την Ομάδα Moovit , απολαμβάνουν δείπνο στο Hong Kong πέρυσι

  Ο Emil, τραπεζικός, επιχειρηματίας, σύμβουλος και πανεπιστημιακός λέκτορας σε μία από τις χρηματοοικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου, συμμετείχε στην κοινότητα Mooviter πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Emil μας ενημέρωσε ότι το ταξίδι του με το Moovit και την εμπνευσμένη Κοινότητα του ξεκίνησε όταν το επίσημο πρόγραμμα συγκοινωνίας για τον τόπο που ζούσε σταμάτησε να λειτουργεί την εποχή εκείνη. Έπρεπε να βρει έναν εναλλακτικό οδηγό για τις προηγούμενες πληροφορίες για τις τοπικές δημόσιες μεταφορές. “Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το Moovit και ήμουν προσκαλεσμένος να συμμετάσχω στην Κοινότητα όπου άρχισα να ενημερώνω τις διάφορες γραμμές λεωφορείων και πλοίων”, μας λέει ο Emil.

  Ο Emil απολαμβάνει την κοινωνική διάσταση της Κοινότητας Mooviter: συνάντηση ανθρώπων με το ίδιο ενδιαφέρον τόσο online όσο και offline. Παρόλο που ο Emil έχει ένα γεμάτο πρόγρμμα και πολλές άλλες δεσμεύσεις, εμπνέεται από την αποστολή να συνεργαστεί με άλλους Mooviters που προσπαθούν να καταστήσουν το Χονγκ Κονγκ μια πιο έξυπνη πόλη μεταφορών για το μέλλον.

  Εκτός από τη χρησιμοποίηση των προσωπικών του γνώσεων για τη βελτίωση των πληροφοριών για τις δημόσιες συγκοινωνίες που διατίθενται σε όλους μέσω του Moovit, ο Emil, ως κοινωνικό άτομο, είδε την ευκαιρία να υποστηρίξει περαιτέρω την αποστολή Moovit στο Χονγκ Κονγκ απασχολώντας την πολυετή καριέρα του και την εθελοντική του εμπειρία. “Έχω στενές σχέσεις με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρουσίασα το Moovit και την Κοινότητα Mooviter στο Επιστημονικό Πάρκο του Χονγκ Κονγκ. “Πρόσφατα, ο Emil εισήγαγε την κοινότητα Mooviter στο Data Studio (έργο πρωτοβουλίας Open Data με αίθουσα επίδειξης και πλατφόρμα) στο Science Park. Μέσα από αυτές τις ενέργειες ο Έμιλ απέδειξε ότι η ιδιότητα του Πρεσβευτή της Κοινότητας Mooviter σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους και κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του εξαιρετικό τρόπο, προσφέροντας αξία στους χρήστες των τοπικών δημόσιων μέσων μεταφοράς.

  Νιώθετε έμπνευση; Σκέφτεστε ότι έχετε τον δικό σας μοναδικό τρόπο να συμβάλλετε στην Κοινότητα, όπως ο Έμιλ και οι άλλοι παγκόσμιοι Πρεσβευτές της Κοινότητας Mooviter;
  Διαβάστε Περισσότερα εδώ

  Previous