Povezujemo ljude za pametniji svet

May 28, 2017

  Grad – Hong Kong

  Campo Grande.jnp

  Hong Kong, u južnoistočnoj Kini je autonomna teritorija istorijski poznata po svojoj raznolikoj i širokoj luci. Danas je grad jednako poznat koliko i gusto naseljen, po oblakoderima, globalnom finansijskom centru, ali je takođe popularan i za turiste viših finansijskih slojeva. Preko 90 posto od ukupne sume rezidenata od 7.5 miliona građana koristi javni prevoz svakog dana – impresivno visok stepen globalnog standarda, i dokaz zašto pristup tačnim informacijama javnog prevoza je krucijalan za funkcionisanje grada.

  Ambasador

  1023_1

  Ambasador Emil i Jojo, iz Moovit Tima, uživaju u večeri u Hong Kongu prošle godine

  Emil, predavač, konsultat i univerzitetski predavač na univerzitetu u Hong Kongu, pridružio se Mooviter zajednici pre od oko jedne godine. Emil nas je obavestio da njegovo putovanje sa Moovitom i njegova inspirativna zajednica je počela kada je zvanični red vožnje za mesto u kom živi prestao da se ažurira. Morao je da pronađe alternativne načine za pronalaženje informacija o javnom prevozu. “Pretražio sam onlajn i pronašao Moovit, bio sam pozvan da se pridružim Zajednici gde sam i započeo sa ažuriranjem raznih autobuskih linija”, Emil nam govori.

  Emil je uživao i u društvenom aspektu Mooviter Zajednice: upoznavanje ljudi koji imaju iste interese kako na mreži, tako i van nje. Iako je Emil prikupio redove vožnje, ali i mnoge druge poslove, on je bio inspirisan misijom zajedničke kolaboracije sa drugim Mooviterima koji teže da učine Hong Kong još pametnijim gragom u budućnosti.
  Na stranu što on koristi svoje lično znanje kako bi poboljšao informacije o javnom prevozu i načinio ih dostupne za sve korišćenjem Moovita, Emil kao prirodno socijalna i društvena osoba, je video mogućnost da dalje podrži rad Moovita u Hong kongu, tako što bi zaposlio mnogo njegovih sati karijere i volonterskog posla kao servisno iskustvo. “Imam bliske odnose sa relevantnim državnim institucijama. Predstavio sam Moovit i Mooviter Zajednicu naučnom parku Hong Kong”. Još skorije, prestavio sam ih i Data Studiju (Projekat inicijative Otvorenih informacija sa demonstracionim osobinama i platformom) u Naučnom parku. Kroz ove akcije Emil je demonstrirao da biti Ambasador Mooviter Zajednice znači mnogo različitih stvari različitim ljudima a svaka osba može doprineti na svoj nezamilsliv način, donevši vrednost javnog prevoza korisnicima.

  Inspirisani ste ovom pričom? Mislite da imate vaš jedinstveni način doprinošenja Zajednici kao što to radi Emil ali i drugi globalni Mooviter Ambasadori Zajednica? Pročitajte više o tome ovde

  Previous