Μια Δόση Καθημερινότητας της Ελληνικής Κοινότητας

January 26, 2016

  Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε δύο εξαιρετικά μέλη της Κοινότητας στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος είναι φοιτητής Πανεπιστημίου στη πόλη Ιωάνιννα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, και ο Άκης είναι ένας παθιασμένος εθελοντής για την Αθήνα.

  Όταν ρωτήσαμε τον Κωνσταντίνο πώς άρχισε να συμμετέχει στη Κοινότητα μας είπε, ‘’παρατήρησα ότι το Moovit παρείχε πολύ καλές πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε άλλα μέρη και ήταν κάτι που η πόλη μου πραγματικά είχε ανάγκη, είδα το κάλεσμα να βοηθήσω να έρθει το Moovit στη πόλη μου και έτσι ξεκίνησα την χαρτογράφηση.’’ Ο Άκης έγινε μέλος για διαφορετικούς, όμως έγκυρους λόγους, ‘’Ήθελα να μιλήσω σε άλλους χρήστες της εφαρμογής και να συζητήσω μαζί τους βελτιώσεις των δεδομένων, έτσι έγινα μέλος τον Αύγουστο του 2015.’’ μας είπε.

  Ο Κωνσταντίνος και ο Άκης έχουν γίνει εξαιρετικά ενεργοί εθελοντές, και οι δύο εισέρχονται καθημερινά στον Επεξεργαστή Κοινότητας Moovit για να προσθέσουν ή να επεξεργαστούν πληροφορίες. Όταν ρωτήσαμε τί εμπνέει τον Άκη να συμβάλλει με τέτοιο δυναμικό τρόπο, μας είπε, ‘’Έρχομαι σε επαφή με την Ομάδα του Moovit για τις περισσότερες αλλαγές που θέλω να κάνω, ακόμα μιλάω με τον υπεύθυνο Manager της Ελληνικής Κοινότητας και μου αρέσει συγκεκριμένα ότι έχω την δυνατότητα να διορθώνω τα δρομολόγια.’’ Ο Κωνσταντίνος έχει μια μοναδική και αποτελεσματική προσέγγιση για την Κοινότητα, ‘’όποτε παρατηρώ ένα πρόβλημα στην εφαρμογή, οποτεδήποτε ταξιδεύω στη πόλη με τις συγκοινωνίες, το σημειώνω και με την πρώτη ευκαιρία εισέρχομαι στον Επεξεργαστή Κοινότητας Moovit και το διορθώνω.’’

  Ο Άκης και ο Κωνσταντίνος βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα αλλά η κοινή τους αντίληψη για την αποστολή της Κοινότητας είναι μοναδική. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί συμμετέχει στη Κοινότητα, ο Κωνσταντίνος εξήγησε, ‘’Είναι σημαντικό να συνεργάζεσαι, να θυμόμαστε ότι το κάνουμε αυτό για το όφελος της πόλης μας. Δεν βοηθάς απλά τον εαυτό σου, αλλά όλους γύρω σου.’’ Ο Άκης τόνισε μια άλλη πλευρά της Κοινότητας, όταν περιέγραψε την επικοινωνία του με άλλα μέλη της Κοινότητας και την Ομάδα, ‘’Ο καθένας έχει πολύ θετική ενέργεια όταν συζητάμε βελτιώσεις, που είναι σημαντικό για εμένα για να συνεχίσω να συμβάλλω.’’

  Όταν ο Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε την χαρτογράφηση της πόλης του μας είπε σχετικά με την πιο περήφανη στιγμή του, ‘’ήταν όταν…είδα τη φράση Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Moovit στα Ιωάνιννα στο Play Store.’’ Θα θέλαμε να τον συγχαρούμε για τις προσπάθειές του να προσθέσει την πόλη του στην εφαρμογή; χαρτογράφησε πάνω από 120 ταξίδια και χάρη σε αυτόν, περισσότερα από 100,000 άτομα έχουν τώρα πρόσβαση στην υπηρεσία. Από τότε που ο Άκης έγινε μέλος της Κοινότητας έχει ανανεώσει περισσότερο από τα δύο τρίτα των διαδρομών της πόλης του, βεβαιώνοντας ότι οι χρήστες της εφαρμογής στην Αθήνα μπορούν να ταξιδεύουν με ηρεμία μυαλού. Και οι δύο συντάκτες θα πρέπει να νοιώθουν εξαιρετικά περήφανοι για την αφοσίωσή τους, όχι μόνο προς την Κοινότητα αλλά περισσότερο, προς την Ελληνική κοινωνία.

  Previous