Ο Αφοσιωμένος Πολίτης της Guadalajara

September 28, 2017

   Guadalajara, Jalisco, Μεξικό

  Ο Πρεσβευτής Hector χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία του για την προώθηση του κοινωνικού αγαθού στην πατρίδα του στην Guadalajara του Μεξικού. Σήμερα είναι φοιτητής Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων στο Tec de Monterrey και εργάζεται ως web developer. Συμπτωματικά, το Tec de Monterrey ήταν ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια που ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Moovit στο πρόγραμμα σπουδών τους. Ωστόσο, ο Hector δεν συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα. Η συνεργασία του με το Moovit ήρθε αργότερα.

  Αρχικά, ο Hector έγινε μέλος στην κοινότητα Mooviter αφού διαπίστωσε κάποια ελαττώματα σε ορισμένες διαδρομές. Αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και εντάχθηκε στην κοινότητα Mooviter το 2016. Με την δύναμη του ιδιόκτητου Επεξεργαστή του Moovit, άρχισε να αντιμετωπίζει συστηματικά τις ανάγκες του σύνθετου συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας στη Guadalajara.

  Η Guadalajara είναι ο τέταρτος πολυπληθέστερος δήμος του Μεξικού και ένα πολιτιστικό επίκεντρο με μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Σε ένα τέτοιο δυναμικό περιβάλλον, η κινητικότητα είναι απαραίτητη. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η πρόσβαση στα δεδομένα. Τα επίσημα στοιχεία είναι περιορισμένα και τα δρομολόγια συχνά αλλάζουν χωρίς ειδοποίηση, αλλά ο Hector δεν αποθαρρύνεται εύκολα. Αντιθέτως, εμπνέεται από τις απτές συμβολές που κάνει στην πόλη του. Κάθε επεξεργασία κάνει τη μετακίνηση κάποιου ευκολότερη και πιο αποτελεσματική, και αυτό τροφοδοτεί τη φιλοδοξία του.

  Παρέχει υποστήριξη σε άλλους Mooviters που χρησιμοποιούν τον Επεξεργαστή ένας από τους οποίους είναι ο Alejandro ο οποίος είναι Mooviter από τον Δεκέμβριο του 2016. Μαζί ο Hector και ο Alejandro ενημερώνουν δρομολόγια και διαδρομές για να εξασφαλίσουν ότι τα μέλη της τοπικής κοινότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν με σιγουριά τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

  Ο Hector μπορεί να εξερευνήσει άλλα έργα στο μέλλον, αλλά επικεντρώνεται σήμερα στην Guadalajara ως προτεραιότητα. Θέλει να νιώθει σαν να έχει ολοκληρώσει αυτό το έργο πριν περάσει σε άλλο – ποιότητα πάνω από την ποσότητα. Γνωρίζοντας ότι η κοινότητά του μπορεί να χρησιμοποιήσει το Moovit για να περιηγηθεί στην πόλη χωρίς να χρειάζεται να βασιστεί σε άλλους για οδηγίες, τον κρατά σε εγρήγορση και αποτελεί ένα καλό κίνητρο.

  Σε ευχαριστούμε Hector για την αφοσίωσή σου στη βελτίωση της κινητικότητας στην κοινότητά σου μαζί με το Moovit!

  Previous