Inan, Ambasadorul Comunității pentru Istanbul

July 25, 2016

  Istanbul este cel mai populat oraș din Turcia și este unul din cele 5 orașe transcontinentale. Este casa a 14 milioane de persoane și se bucură de un flux important de turiști în căutare de istorie și cultură, fapt ce contribuie la recunoașterea Istanbulului drept metropola cu cea mai rapidă creștere economică din lume. Istanbulul se laudă cu o rețea complexă de tramvaie, metrouri, autobuze, feriboturi și miniautobuze pentru care echipa Moovit și Ambasadorii Comunității administrează informațiile.

  istanbul trolley

  Inan, un designer grafic specializat în animație, este liderul voluntar al Comunității din Istanbul. Inan s-a alăturat Comunității Moovit când a devenit interesat de găsirea unei aplicații de transport public susținută de comunitate unde ar putea să își aducă contribuția la fel ca pe Openstreetmap. Inan se bazează pe transportul public, notând “Folosesc transportul public din copilărie și iubesc proiectul comunității, de aceea încerc să-l susțin căt de mult pot”.

  Inan a fost invitat să devină un Ambasador pentru oraș după ce a arătat entuziasmul și pasiunea necesară. Acesta ne spune că numirea sa ca ambasador este o mare realizare pentru el. L-am intrebat pe Inan dacă numirea sa ca ambasador i-a influențat contribuția către Comunitate in vreun fel, acesta explicând că a început să verifice și să analizeze aplicația în detaliu. Continuând, Inan explică cât de important este pentru Istanbul această aplicație și evidențiază faptul că sunt multiple agenții de transport pe care încearcă să le contacteze pentru informații: “Mă simt de parcă aș juca un joc pentru PC și am ajuns la cel mai dificil level, dar tot îmi place”.

  Pentru următoarea sa provocare, Inan ne spune că are în plan să organizeze un mapatlon, la fel cum au fost organizate în alte țări. Așteptăm cu nerăbdare mai multe detalii despre această inițiativă.

  Previous