Inan, Ambasador zajednice za Istanbul

July 21, 2016

  Istanbul je jedan on najnaseljenijh gradova u Turskoj, i jedan od 5 transkontinentalnih gradova koji se nalazi u Evropi i Aziji u isto vreme. U ovom gradu živi oko 14 miliona ljudi, ali takođe uživa i u ogromnom prilivu turista koji žele da istraže istoriju i kulturu. Zbog toga je Istanbul prepoznat kao grad sa ogromnom brzinom rasta ekonomije u svetu. Kao podrška milionima ljudi u ovom gradu, svaki dan, postoji veoma kompleksna mreža gradskog prevoza koji se sastoji od tramvaja, uspinjača, metroa, autobusa, trajekta i dolmusa (minibuseva) za koji Moovit tim i Ambasadori zajednice nalaze informacije i time održavaju taj sistem.

  istanbul trolley

  Inan, je grafički dizajner specijalizovan za animaciju i grafičko kretanje. Takođe je i vođa zajednice u Istanbulu. Inan se pridružio Moovit zajednici kada je postao zainteresovan za pronalaženje aplikacije sa zajednicom za gradski prevoz gde bi mogao da učestvuje u aktivnostima kao u Openstreetmaps aplikaciji. Inan se puno oslanja na gradski prevoz, dodajući: “Gradski prevoz koristim još od malena, i volim ovaj projekat jer je u zajednici, a ja želim da pomognem koliko god je to moguće.”

  Inan je pozvan da postane Ambasador za njegov grad kada je pokazao svoj entuzijazam i strast za ovakvim poslom. On govori da je poziv za titulu Ambasadora zajednice za Istanbul ogromno dostignuće. Pitali smo ga da li je ova titula uticala na njegovo dosadašnje zalaganje, u svakom smislu, a on je objasnio da je pre svega bio radoznao i zainteresovan da proverava i analizira aplikaciju na detaljniji način. On objašnjava koliko je ovo bitno za Istanbul jer je mreža linija gradskog prevoza toliko kompleksna, a postoje nekoliko nezavisnih prevoznika koje Inan pokušava da kontaktira ne bi li prikupio informacije o linijama u ovom gradu. On nam kaže, “Osećam se kao da igram računarsku igricu, u kojoj sam dostigao naviši mogući nivo, ali i dalje jako uživam u njoj”.

  Za sledeći izazov, Inan nam govori: “Planiram da prikupim ljude sa ostalim editorima kako bi smo organizovali “maraton”, kako su i drugi uradili u mojoj zemlji.”
  Mi željno iščekujemo da čujemo više o tom maratonu, uskoro!

  Previous