Σχετικά με την Ινδία

January 26, 2016

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών με την υπέροχη συνδρομή της Κοινότητας, είμαστε σε θέση να φέρουμε το Moovit στη μεγαλούπολη Mumbai στην Ινδία. Με περισσότερους από 21 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Δύο εθελοντές συγκεκριμένα ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους, ο Chirag και ο Shashank, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες ήταν απασχολημένοι με την χαρτογράφηση των συστημάτων συγκοινωνίας στη Βομβάη, καθιστώντας το, το πρώτο λανσάρισμα βασισμένο στη Κοινότητα για μια πόλη στην Ινδία.

  Ο Chirag ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση από την ομάδα της Κοινότητας για να βοηθήσει με την πόλη. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ οποιοδήποτε αίτημα για βοήθεια και μάλιστα προχώρησε σε χαρτογράφηση των 48 παραλλαγών ταξιδιού των σιδηροδρομικών γραμμών στο κέντρο της πόλης. Ο Chirag έπιασε την αποστολή της Κοινότητας, «Εύχομαι και ελπίζω να έχουμε αυτή την εφαρμογή στα χέρια εκατομμύριων ανθρώπων που ταξιδεύουν στη δουλειά και πίσω, περνώντας 2-3 ώρες της ημέρας τους μόνο στις συγκοινωνίες.’’ Μας είπε με ενθουσιασμό. Ευτυχώς ο Chirag δεν είναι μόνος του στις απόψεις του, λίγο μετά ένα νέο μέλος, ο Shashank, έγινε μέλος της Κοινότητας Mumbaikar και χρησιμοποίησε την τοπική γνώση του για να επεξεργαστεί και να τελειοποιήσει τα στοιχεία συγκοινωνίας της πόλης.

  mumbai_NL

  Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους το Moovit λάνσαρε την πρώτη πόλη της Ινδίας στην εφαρμογή και δεν ήταν πολύ πριν η Κοινότητα ξεκίνησε να συμβάλλει για να τελειοποιήσει τις πληροφορίες. Ο Arjun, ένας φοιτητής Τεχνολογίας πρώτου έτους στο P.E.S University, έσπευσε να αρχίσει να προσφέρει την τοπική του σοφία στη βάση δεδομένων των γραμμών και να μεταφέρει τις τοπικές πληροφορίες του σε άλλους. Ο Arjun μας είπε λίγα για την εμπειρία του στην Κοινότητα, ‘’άκουσα για το Moovit από έναν φίλο και από τότε ήξερα πολλά για το BMTC (ο κεντρικός οργανισμός συγκοινωνίας στη Bangalore) … και μου αρέσει το πώς το Moovit χρησιμοποιεί τα δεδομένα της πόλης με καινοτόμο τρόπο, το είδα αυτό ως τη σωστή πλατφόρμα για να βοηθήσω τους άλλους.” Ο Arjun συνεχίζει να προσθέτει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης και να ενθαρρύνει άλλους να ενταχθούν στη σταυροφορία του, ανιδιοτελώς δήλωσε,” Ο καθένας στην Κοινότητα μπορεί να με προσεγγίσει για βοήθεια.”

  Στις μεγαλούπολεις της Ινδίας, εκατομμύρια χρήστες δημόσιων συγκοινωνιών αντιμετωπίζουν εκτενείς περιόδους αναμονής και αβεβαιότητας στον χρόνο ταξιδιού και δύσκολες συνθήκες. Ελπίζουμε ότι με την βοήθεια τέτοιων αλτρουιστών ανθρώπων όπως ο Chirag, Shaskhank και Arjun, θα είμαστε σε θέση να φέρουμε τις υπηρεσίες της εφαρμογής σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ινδία και να ωφελήσουμε τον καθένα.

  Previous