Geri
Car Free Day

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

September 24, 2021

    TeknoFest 2021 Havacılık ve Teknoloji Festivali Alanına Ulaşım

    21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TeknoFest 2021 Havacılık ve Teknoloji Festivali alanına gitmek isteyen yolcular için İETT ücretsiz ring seferler düzenliyor. Şirinevler Metro ve Yeşilyurt Marmaray’dan yapılacak ring seferler ile  kolay bir şekilde alan ulaşım sağlanacak. Yenibosna ve Şirinevler Metrobüs istasyonlarında katılımcılara sesli uyarı yapılarak, İETT araçlarıyla ücretsiz ulaşımları sağlanacak.

    Ayrıca, E5 karayolu güzergahında oluşması muhtemel trafik sıkışıklığı halinde alternatif olarak, Yenibosna Metrobüs İstasyonu ile etkinlik alanı arasında ring seferler oluşturulacak. İETT, festival boyunca toplam 75 araç ile 1250 sefer düzenlemeyi planlıyor. Seferler 5-15 dakika aralığında gerçekleştirilecek.

    Ümraniye Alemdağ Caddesi 2.Etap Yayalaştırma Projesi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 25.06.2020 tarih ve 2020/2-1A sayılı UKOME kararına İstinaden; Alemdağ Caddesi’nin 2. Etap Yayalaştırma Projesi “Suiş Caddesi” ile “Metro Ümraniye Durağı” (Eski Belediye Binası) arasında kalan kısmında yayalaştırma projesi uygulanacaktır. Üsküdar ve Kadıköy istikametine trafik akışı Menteşoğlu Caddesi’nden yapılacaktır.

    Bu kapsamda Alemdağ Caddesi üzerinde yer alan 222172 Kodlu Santral Durağı iptal edilerek, o duraktan geçen hatlarımız, Menteşoğlu Caddesi’nde yer alan 222173 Kodlu Santral Durağına yönlendirilerek güzergâh değişikliği yapılmıştır. Hatlarımız, 22.09.2021 Çarşamba günü itibari ile yeni güzergâhlarından hizmet vermeye başlayacaktır.

    İstanbul’da 8 Deniz Taksi Seferlerine Başladı

    Haliç Tersanesi’nde üretilecek olan 50 yeni nesil deniz taksiden 8’i bugün suya indirildi, Ekim ayında hizmete girecekler. Yıl sonuna kadar 45 deniz taksinin üretimi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş da konuşmasında “Haliç Tersanesi’nde, tamamen yerli olanaklarla üretilen toplam 50 taksinin 5’i ‘hibrit sevk sistemli’ olacak. Bugün suya indirilen 8 taksi,  hibrit sistemli deniz taksilerin üretimi ise, 2022 yılı Şubat ayında tamamlanacak. 10 yolcu kapasiteli Deniz Taksiler, bir uygulama ile ilk etapta 98 iskeleden çağrılabilecek. İleride paylaşımlı kullanım özelliği de eklenerek ‘Taksi Dolmuş’ gibi hizmet vermeye de başlayacak. Taksiler, ayrıca iskeleden bağımsız olarak, yanaşabilecekleri her yere çağrılabilecek. Deniz Taksiler, yüksek hıza çıkabilme, baştan yanaşma özelliği ile her yere rahatlıkla yanaşabiliyor. Ayrıca engelli rampası sayesinde fiziksel engelli yolcuların rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde tasarlandı. Deniz Taksilerde, taksimetre modeli ile sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.” bilgilerini paylaştı.

    İstanbul’da sağlık çalışanları toplu ulaşımı ve İSPARK’ı ücretsiz kullanmaya devam edecek

    İBB Meclisi ”sağlık çalışanlarının toplu ulaşım araçlarından ve İSPARK’lardan ücretsiz yararlanması uygulamasının yıl sonuna kadar uzatılması” kararını yeniden kabul etti.

    İstanbul’u Koşuyorum Etkinliği Hakkında

    26 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliği nedeniyle sahil Kenneddy Caddesi ve Yeşilköy Havuzlu Kavşak araç trafiğine kapatılacak. Bu nedenle BN1, MR20 ve 72T hatları alternatif güzergahları kullanacaktır.

    Boğaziçi Yat Yarışları Hakkında Duyuru

    İstanbul Liman Başkanlığı, “Boğaziçi Yat Yarışı” nedeniyle 25 Eylül Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nı 12:00 – 17:00 saatleri arasında Uluslararası deniz trafiğine ve  Karaköy-Küçüksu arasını yerel deniz trafiğine kapatmıştır. Bu sebeple burada belirtilen seferler yapılamayacaktır.

    Kaynak: iett.istanbul, haber.radyotrafik.com, sehirhatlari.istanbul, ntv.com.tr

    Önceki